.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Saturday, December 28, 2013

Chapter 146 : DIY - Fabric Flower

Assalamualaikum dan hello pembaca sekalian. Lama bebenor tak post kat sini almaklumlah sibuk study. Nak bagitau update diri sendiri dulu tak apa kan? Haha... Uols layankan ja la ok.
Sekarang ni dah habis study, dah grad dah pun. Aku ambil kursus fashion and dressmaking kat Giatmara Tanjung Penang. 6 bulan ja uols rasanya ada dah dalam post sebelum-sebelum ni. So sekarang ni nak kata free pon tak la jugak. Sibuk hal duniawi pulak hahahaha.
So untuk post kali ni aku nak share new section untuk blog ni. Section DIY ataupun ayat panjangnya 'do it yourself'.
Alang-alang aku tengah sibuk jahit manik koran, labuci, bunga dan sebagainya aku nak share la macam mana nak buat bunga dari perca kain. Sempat jugak nak blogging kan? Haha ok lets continue
Bahan-bahan yang perlu ada:

1. Perca kain of course
2. Gunting
3. Manik pearl
4. Benang
5. Jarum