.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Thursday, December 20, 2012

Chapter 144: Pavlova

Ketemu kita lagi geng. Kali ni aku nak share pasal pavlova. Ampa taw dak pavlova tu apa? Pavlova ni sejenis pencuci mulut adik-beradik Meringue. Asal pavlova ni dari nama penari Rusia iaitu Anna Pavlova. Aku tak pasti la dia ni ka yang cipta Pavlova ni. Haha.Simple ja pavlova ni. Bahan utama dia cuma telur putih dan gula. Okeh jom kita check resipi dia..

Gambar sumber google




Monday, December 3, 2012

Chapter 143: Flat Wedding Shoes

Assalamualaikum geng. Firstly maaf la yea dulu aku janji kan nak post pasal aku buat durian crepe kan? Masalahnya tak buat-buat pun lagi. Ntah kenapa tahap kerajinan tu agak low plak. Hihi. Bulan ni (Disember) kan musim kenduri sana kenduri sini. So tiba-tiba terdetik nak usha-usha barang-barang untuk kahwin diri sendiri (ecehhhh awai tak kalut).





Persoalannya di sini kalo kahwin tak wajib pakai heels kan? Hahahah sebab nya aku TAK SUKA pakai heels. Then future husband plak sangat cute orangnya. Berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah ja ngan aku so rasa sangat tak adil la kan kalau aku pakai heels mengalahkan dia plak. (Dia cukup butthurt kalo aku tinggi dari dia). Walaupun aku ni tak suka heels akan tetapi jiwa kewanitaan aku tetap suka lihat dan cuba segala bentuk macam heels yang bila tengok dalam hati "Masha Allah!!! Kasut ka pa ni" tapi nak beli tu tak la. Sebab apa-apa pun aku LEBIH pentingkan KESELESAAN bila berjalan...