.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Thursday, November 29, 2012

Chapter 142: Durian Crepe

Assalamualaikum uolls... Makin lama makin malas nak hapdet blog. Nak tunjuk cara mekap pon rasanya semua teknik sama ja melainkan guna warna lain-lain. Nak review produk pon sekarang tak berapa nak kaya. Mekap pon tak hapdet. So kali ni rasanya ada satu benda nak cerita. Pasai.. DURIAN CREPE....

Dah macam fenomena si Durian Crepe ni. Situ sana sini orang sebut-sbut. OMG sedapnya... Itu ini itu ini. To be honest.... Aku tak pernah try.. (p/s rasanya nak guna balik kata ganti diri sebagai aku.. lebih selesa begini) 

Rasa membuak-buak pulak nak try rasa benda crepe2 ni.. Bagi yang tak pernah tengok or tahu Durian crepe ni camna rupa. Meh aku tunjuk banyak sikit variasi gambar beliau.



Comey la pulek...
Kalau tengok saiz cup kertas  biskut tu rasanya kecik ja durian crepe ni.... 


Warna warni haaa kau..
Okey cukup la aku bagi korang bayangkan camna sebenarnya Durian Crepe ni... Seingat aku la aku pernah jumpa kedai Durian crepe ni kat mall... Kalau tak silap la kat SG. Wang kot. Sebab macam terkilas2 ingatan dia. Tapi tak sure la korang jangan plak serbu pi carik kat SG Wang tu.

To be honest again aku ni bukan gila durian sangat tapi kalau makan tu boleh gagah la. Cuma bau jelah tak berapa nak tahan sikit. Eceh ala-ala minah salleh plak kau fit.. Dan aku tak pernah makan durian selain dari buahnya. Korang paham tak? Kira makanan yang diperbuat dari durian aku tak berapa nak lalu la. Macam tempoyak ka cekodok durian ka etc. Dalam kes Durian crepe ni why not la aku try. Bayangkan ketayap isi durian dan cream.... Em ok sat nak bayangkannnnnn..... >.<"

Okeh sebab aku ni macam ala-ala nak jadi Masterchep... Sila jangan bayangkan aku seperti di bawah okey. hahaha... *bunyi cengkerik*





So kalau ada masa (masa terlampau ada) dan wang... Nak try buat resepi durian crepe ni... Macam sonang jo nak buek. Nanti bila dah buat nanti aku hapdet dalam next chapter. Sebab my passion is cooking so nak wujudkan column baru. Iaitu FOOD! I LOVE FOOD. 

Cukup kot entry untuk kali ni... Tunggu next chapter aku kongsikan camna resultnya bila aku wat durian crepe... Thanks for read it. XOXO. Kalau rajin kamon la komen.. 



2 penambah suasana: