.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Monday, July 2, 2012

Chapter 139: CikPuan's Editing Style

Hey all hari ni cikpuan tak ada cerita nak share just nak share hasil seni chewah.... hasil editing cikpuan. Lama tak share work kat sini. Style editing cikpuan memang more kepada painting. Kira bagi gambar tu nampak macam painting. Kodek-kodek photoshop tiba-tiba jadi effect ni jadi minat terus dengan effect ni. So ni cikpuan kongsi seketoi dua tiga gambar yang kena touch up. Untuk bagi effect ni lagi UMPH, seeloknya gambar yang nak di touch up tu resolution tinggi. Kira fresh dari DSLR la. Camera handphone pon boleh cuma kena 1.0 mb ke atas la kapasiti gambar tersebut. Bawah dari tu effect tak berapa nak jadi.

Klik gambar kalau tak puas tengok kecik

My brother. Gambar ni resolution rendah so jadi macam ni

Perbezaan sebelum dan selepas







Nak jugak edit gambar sendiri. Hewhewhewhew


Amacam? Thank you singgah :)


0 penambah suasana: