.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Monday, April 2, 2012

Chapter 129: HOW TO: Cat Eyes & Bright Red Lip

Assalamualaikum dan hello. So kali ni nak share cat eyes mekap bersama-sama calitan lipstick yang berwarna merah terang. Merah mak ngah gitu. Aku dah suka wat slideshow. So enjoy ok. Kalau rajin subscribe la channel youtube aku tu. Terima Kasih...

Sebenarnya mekap ni diinspirasi dari megan fox. Tapi aku tambah kepanjangan lentikkan cat eyes aku ala-ala arab mekap.


Warna eye shadow yang aku guna ialah:

88 eye shadow pallet M(66)


Danni make up pallet 60 eye shadow D(32, 12)


Foundation - Naturactor 152
Lip liner - Silky girl lip liner (maroon)
Lip stick - MAC Red

p/s: Saya tak guna face powder sebab ia buat muka jadi kering. Cara nak calit lipstick boleh klik sini http://cikpuanstrowbelang.blogspot.com/2012/03/chapter-126-how-to-fuller-lips.html




My final look





Selamat mencuba ok and thank you... XOXO

0 penambah suasana: