.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Thursday, April 26, 2012

Chapter 136: HOW TO: Dato' Siti URTV mag makeup

Assalamualaikum dan hello, bertemu kita lagi sekali. Kali ni just nak share camna cikpuan mekap macam Dato' Siti dalam majalah URTV. Tak pasti bulan berapa, kawan cikpuan, cik Leezha tak mention pulak. Dia just bagi aku gambar Dato' Siti and minta aku try buat mekap macam ni. Maybe tak la 100% sama, cikpuan just gunakan warna nak seakan-akan and bentuk mata Dato' Siti tak macam Cikpuan. So let check it out


Cikpuan rasa, comfirm mekap ni menggunakan eye shadow dari Simply Siti yelah kan mesti dia nak promote mekap dia sendiri. So cikpuan guna warna yang sesuai.

This is my final look

Sunday, April 22, 2012

Chapter 135: Berjoging

Assalamualaikum dan hello semua. Sebab boring macam biasa kat office ni so saja lah nak post something dalam blog cikpuan yang tak seberapa ni. Kalih-kalih blogger dah tukar interface baru so agak keliru jugak la bila berdepan dengan perubahan baru ni. Lama-lama boleh terbiasa jugak. So hari ni tak ada nak share makeup just nak cerita pengalaman hobi baru cikpuan iaitu berjoging.


Cikpuan joging bukan sebab nak kurus ok. Dh cukup kurus dah ni. Saja lah nak isi masa lapang supaya lebih sihat, bertenaga dan berstamina. Baru dua hari kaki dah macam nak tercabut. Sekarang ni pun masih sore leg. Almaklum lah memang lama tak aktif bersukan. Malaih sedia. So otot terkejut lah. Hehe. Gelak pun takleh nak gelak sangat. Terseksa jiwa naik turun tangga. Apa-apa pun still bersemangat nak continue.

Thursday, April 19, 2012

Chapter 134: HOW TO: Yellow Cut Crease Eye Makeup

Assalamualaikum dan hello kepada pembaca cikpuan sekalian yea. Today nak share macam mana nak buat cut crease eye makeup. Mata cikpuan ni jenis almond so senang sangat nak buat pelbagai jenis makeup mata. Boring jugak asyik makeup muka sendiri ja. Sebab tak jumpa lagi bahan experimen nak conteng muka. Hehe. So segala produk cikpuan da mention dalam video. Cuma nak tunjuk warna apa yang cikpuan guna mana la tahu ada pembaca cikpuan yang tak ada pallet macam cikpuan ada.

Sunday, April 15, 2012

Chapter 133: REVIEW: Giffarine Aquara Essence Spray

Assalamualaikum dan hello kepada pembaca cikpuan sekalian yea. Hari ni cikpuan nak share satu barang baik punyaaaa. Memang baik memang superb. Korang semua pernah dengar produk Giffarine tak? Cikpuan dulu memang tak pernah dengar. Tup tup kawan cikpuan ni dia cikpuan jugak tapi cikpuan lain la. Dia la suruh carik. So lepas dah carik cikpuan pon dah guna and ni yang buat cikpuan nak kongsi dengan korang semua ni.



Okeh pernah dengar tak Giffarine Aquara Essence Spray? Ni cikpuan nak cerita ni. Produk ni kita gunakan sebelum dan sesudah selesai mekap. Alah yang mak andam spray-spray muka sebelum calit mekap tu. Ni dah dia.

Thursday, April 12, 2012

Chapter 132: HOW TO: Blue & Green (Aqua) Smokey Eyes

Assalamualaikum dan hello. Tutorial ni sebenarnya nak tunjuk betapa terangnya warna eye shadow dari wales ni. And i'm in love with it. So check it out ok. Kali ni nak mula gunakan cikpuan as my kata ganti diri. Aku macam kasaq pulak kan? Maaf la yea.



Chapter 131: REVIEW: Wales Eye Shadow Pallet

 Assalamualaikum dan hello kepada pembaca sekalin. Lama jugak tak update blog ni. Agak busy dan tak sempat nak post apa-apa. So hari ni aku just nak share dan review barangan yang  aku beli untuk this month. Hehe ni pun aku taip awal-awal dekat rumah. Dekat office baru aku post. Yelah kat rumah tadak internet.
So aku nak review mengenai eye shadow pallet dari wales ni. Ehem dulu aku pernah kata nak stop beli eye shadow tapi tu lah kata saja lah. Hehe. Yelah sebab eye shadow yang sebelum ni aku kureng puas hati sebab semuanya shimmer. Yeah i hate shimmery eye shadow except for silver and gold.

Wales 40 eye shadow pallet 05

Tuesday, April 3, 2012

Chapter 130: REVIEW: Maybelline Baby Lips Lip Balm

Assalamualaikum dan hello kepada pembaca sekalian. Okeh hari ni sebenarnya nak cerita pasal produk la. Kira review la. 


Monday, April 2, 2012

Chapter 129: HOW TO: Cat Eyes & Bright Red Lip

Assalamualaikum dan hello. So kali ni nak share cat eyes mekap bersama-sama calitan lipstick yang berwarna merah terang. Merah mak ngah gitu. Aku dah suka wat slideshow. So enjoy ok. Kalau rajin subscribe la channel youtube aku tu. Terima Kasih...

Sebenarnya mekap ni diinspirasi dari megan fox. Tapi aku tambah kepanjangan lentikkan cat eyes aku ala-ala arab mekap.


Sunday, April 1, 2012

Chapter 128: HOW TO: Simple Make Up / 'No Make Up' Make Up

Assalamualaikum dan hello kepada pembaca semua. Orait kali ni aku nak share macam mana mekap yang simple ataupun mekap yang kelihatan seperti tak di bubuh mekap langsung. Paham tak? Kira macam kita tak bermekap la walaupun sebenarnya kita pakai mekap. So ni first time aku try nak buat video tapi as slideshow saja la. I sound very funny in video recording.

So untuk make up ni tersangat la senang dan simple. Nama pun simple make up yea tak? Aku just guna dua warna eye shadow saja. Coklat untuk seluruh kelopak dan putih untuk highlight tulang kening.

Foundation - Naturactor 152
Eye Base - Benefits
Eye shadow Danni (23 & 12)


Blusher - Silky Girl (Dune Rose)
Lipstick - MAC Sheer Plum