.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Thursday, March 29, 2012

Chapter 127: Meet My New Pet

Assalamualaikum dan hello kepada pembaca sekalian. Harini punya post takda kena mengena dengan mekap, beauty dan sekeluarga dengan itu. Hehe I'm just want to shared my personal story. Orait sekarang ni kat rumah aku dah ada pet. Wonder pet tapi dua ekor la. Hehe. Meet Dodi and Toti Junior.

Atas tu Dodi, bawah tu Toti Junior


Yeah aku membela dua ekor red eared slider sebagai binatang peliharaan aku. Yelah boring-boring dok rumah boleh jugak tengok-tengok telatah depa dua ni. Aku suka sebab sangat comel dan tak berapa leceh sangat nak bela. Tak kacau berak merata macam kucing.


Pasai apa hat sekoq ni nama dia Toti Junior? Meh aku nak cerita. Dulu masa study aku ada bela sekoq kura-kura macam ni. Aku bagi nama Toti. Lama jugak la aku bela sampai habis study. Pastu nak di jadikan cerita masa aku tengah bagi si Toti ni basking atau berjemur di matahari (kura-kura sangat perlu dan suka berjemur) so aku biarlah dia dok tepi tingkap dan aku pergi masak kat dapur. Kusyuk masak sampai aku lupa. Bila dah teringat, Toti dah hilang... Punya sedih aku selama seminggu dok mandi ayaq mata. Hahah...

Macam tu la ceritanya. Sebab malas nak pikir nama lain tambah Junior jelah kat belakang. Aku beli dua ekor ni just RM16 sahaja. Murah kan? Tambah makanan dengan rumah dia semua dalam RM30 kot. Tak guna bajet yang teruk pon. Bela dua ekor pon elok sebab tak la kesunyian bila dok sorang-sorang.

Macam mana aku bezakan dua ekoq ni senang ja. Dodi ni dia macam kecik sikit dari Toti Junior and bahagian merah kat telinga si Toti Junior lagi terang dari si Dodi ni. Jantina depa aku tak tahu sebab masih kecik tak dapat detect lagi. Jangan sama jantina sudah sat lagi jenuh pulak kalau jadi Gay atau Lesbo. Hahah..

Ni Toti Junior.

Ni pulak Dodi.

Sampai sini saja cerita aku kali ni. Sebenarnya tak salah pun kalau poyo-poyo sembang dengan pet kita macam depa ni paham. Janji tak cakap dengan dinding sudah. 

So thank you all for read it...


0 penambah suasana: