.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Monday, March 26, 2012

Chapter 124: Apa yang buat blog anda femes?

Assalamualaikum dan hello kepada pembaca sekalian (skema pulak rasanya), ok sebenarnya tajuk hari ni jadi sebab tak tahu nak post apa jadi pikir punya pikir malam semalam so ni yang aku nak post. Alkisahnya begini... apa sebenarnya faktor yang mebuatkan blog anda femes? Lepas aku tengok rancangan Safiyya semalam kat tv9 jadi aku dapat membuat satu conclusion. Bawah tajuk selebriti blog kot aku rasa lah. Dia mengisahkan blogger-blogger yang femes gitu. Follower sampai beriban-riban.

Dia tunjuk jugak snapshot blog depa dan di situ la aku buat conclusion pasai pa depa ni bleh femes cepat. Blog depa banyak promote muka sendiri. Ni panggilan aku kepada blog yang macam gini rupa. Sebab apa? Yelah cerita-cerita depa biasa ja pun. Contoh macam: Owh harini saya pergi beli tembikai kat pasar.. Owh esok nak pergi tangkap kura-kura kat taman.. Bla, bla, bla... Tapi tiap satu post ada la dalam 5  gambar sendiri. Posing ala-ala K-POP comel-comel yang aku rasa macam nak kaki. Ops maaf.. Hehe...




Kemudian aku bandingkan la pulak dengan blog yang bagi aku agak berinfomasi tapi sayang follower tak ramai. Sebab apa? Dalam blog dia takda post gambar sendiri sampai 5, 6, 7 keping dalam 1 post. So bagi blog yang berinfo patut diberi keutamaan dari blog yang promote muka sendiri... Kalau ada yang terasa maaf la noh. Just give my humble opinion... Personally bagi aku, aku lebih suka blog yang mempunyai infomasi yang buat aku tertarik nak baca. Lain orang lain pendapat yea dak?

Aku seorang pelajar penulisan dulu punya cerita la. So bermula hari ni aku nak buat perubahan dari segi penulisan blog aku yang biasa-biasa saja ni. Takda gamba k-pop promote muka sendiri. Hek hek hek...

Sampai sini saja coretan aku untuk hari ni. Wassalam dan thank you for reading it. :)

p/s: kalau aku ni tak segan mao jugak boh gambar posing ala comel.. Mana taw follower ramai. Haha parody sajer...

sumber gambar: pakcik google

2 penambah suasana: