.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Monday, March 19, 2012

Chapter 119: My make up collection

Nak kata koleksi barang mekap aku banyak, tak la banyak sangat kalau nak di bandingkan dengan koleksi yang mak andam ada. Pelan-pelan kayuh kumpul sikit-sikit. Beli semua sekali memang modal tak cukup. So kali ni aku nak share barang mekap apa yang aku ada orait :)

Ni sajer yang aku ada

Danni mekap pallet

M.A.C eye shadow pallet

My brush set
Personally bagi aku la kan, tak perlu beli brush banyak-banyak... Beli yang basic tu pon da cukup. Yang macam wajib kena ada powder brush, blusher brush, foundation brush, eye shadow brush, blending brush, crease brush dan lip brush. So takyah membazir beli brush banyak-banyak. Comfirm aku bleh kata bukan kita guna semua pon. 

Ni segala macam maskara, eyeliner, pencil liner ngan gel liner aku
BB Cream, powder foundation, foundation, eye base ngan blusher
Aku penah mention kata nak try guna naturactor kan? So akhrinya aku pon beli lah. Kod kulit aku 152 and aku rasa memang betul la apa orang kata. Memang terbaik la produk ni. Coverage dia memang terbaik. Texture dia tak berminyak. Pendek cerita puas hati la...

Cerita kedua nya aku rancang nak beli lipstick pallet kan? Tapi aku rasa berlaku salah paham masa proses membeli. Tulis lipstick pallet tapi sebenarnya ni lipgloss la.. Tapi apa nak wat nasib aku dapat harga murah. 

Naturactor & lip gloss pallet
So buat masa ni aku stop dulu kot beli barang mekap ni sebab aku rasa tinggal lipstick ja yang takda benda lain cukup dah. Kan? Tenkiu for read. Kalau ada mekap yang korang nak aku try buat boleh lah share kat kotak comment ok. 

0 penambah suasana: