.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Tuesday, February 28, 2012

Chapter 104: S.A.Y.A.N.G

Adakah kita sewenang-wenangnya nak lemparkan perkataan sayang? Of course la tak. Bila kita sayang someone tu memang kita automatik akan kata sayang. Besarkan pengaruh perkataan sayang tu. Sama jugak la kalau dengan panggilan sayang atau panggilan yang sweet2. Contohnya la kan, kalau hati tengah membara gila ni, skali boipren panggil kita sayang rasa hati berbunga-bunga terus. Boleh hilang rasa marah tadi. So nampak sekarang betapa besarnya pengaruh perkataan sayang ni. Tapi, kalau just boh ja perkataan sayang tapi segala action, perilaku, perbuatan, tindak tanduk anda tak menunjukkan sayang takda guna jugak. Someone akan rasa depress kot. Bila perbuatan anda tidak dapat dirasakan oleh pasangan anda yang menunjukkan anda sayang kepada dia, automatik dia akan rasa bahawasanya anda tak sayang dia. How simple its that.

Meh aku nak bagi formula matematik

LOVE + CARE + ATTENTION = Your girl will be happy ever after

Sebenarnya these 3 main point ni ja yang kaum gadis nak dengan kaum lelaki ni. Takdak LOVE, CARE ngan ATTENTION ni sori to say la your girl akan rasa lonely, depress, sad, mad and segala macam negative expression. Lebih-lebih lagi bila kawan-kawan dia tak ada di sisi. Busy camna pon kalau anda pandai dan selalu bagi your girl hati berbunga-bunga dan tersenyum bila baca SMS dari anda so aku rasa tak ada masalah la kalau nak busy 24jam pon. Jangan buat your girl rasa tawar hati. Macam mana di awal perkenalan anda boleh layan your girl dengan penuh kasih sayang and sweet-sweet? Ke sebab time tu baru nak ngorat-ngorat. Bila dah lama-lama korang nak panggil sayang pon tak mao dah? Sorry to say majoriti lelaki macam tu. Lepas 3 bulan korang wat dek jer!

Yea memang aku tujukan post kali ini untuk person yang bernama lelaki. Kalau dah ada girl yang sayang anda cinta mati, tak yah buat dia macam patung. Jangan asyik menerima ja, memberi la sama. Sakit taw x!

p/s: AKU BAHAGIA TANPA FACEBOOK

Thanks for read


0 penambah suasana: