.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Monday, February 27, 2012

Chapter 103: Masak-masak

Greetings reader ok macam biasa hari ni tak da kerja kat opis so aku update la blog. Saja kan nak mengisi masa 8jam yang terluang. Tajuk hari ni ialah masak-masak. Ingat cikpuan tak reti masak ka? Hello boleh na masak just simple-simple la. Kalau nak suruh wat nasi kerabu ke nasi dagang ke memang tak reti la sebab tak belajar lagi. Hekhekhek... Ada makhluk ni dia kata masakan aku ni atuk dia pon boleh masak. Lantak kau la jebon atuk kau ke kucing kau boleh masak pon. Kau reti? Tobat lahum aku rasa kau reti masak megi jer (Lelaki yang jebon ni). Sori la noh padan muka ang...

Ni saja la aku nak share apa yang aku masak. Resepi tak payah la kot sebab ni masakan simple ja. Berlambak resepi yang ampa boleh carik.


Aritu my mom balik kampung so aku la kena masak. Masak cincai-cincai saja. Hehe. Jangan plak ada yang kata aku cilok gambaq ni dari google lak. haha bengong eman.

Ikan duri masak sambal

Aku ni sebenarnya bukan la penggemar masakan pedas. Sebab aku tak tahan kalau pedas yang melampau. So aku suka sambal yang sweet2 pedas macam masakan kelantan tu. Ada la jugak rasa pedas sikit-sikit.

Ayam masak kicap
Ni memang menu simple teruk tapi sedap. Ayam masak kicap. My feveret :)

Ikan goreng sajer
BTW aku tak makan ikan goreng. Ni saja menu untuk ayah aku yang tak makan ayam. Tapi aku tengok dia makan gak ayam. Hahahaha...

Yeah ringkasnya aku boleh lah masak. Tapi tak la seterer chef tuh. Tapi kan practise make perfect yea dak? Masak sayur takdak. Sebab aku tak makan sayur. Hahahah. 

p/s: Aku deaktive fb sat. Sakit hati la fb ni. Tak bawak kebaikan apa.

So thank you for reading ok. Papai :)


0 penambah suasana: