.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Wednesday, February 15, 2012

Chapter 100: Minat baru aku

Hello readers. Wah dah lama tak menulis blog nampaknya ni. Tengok-tengok dah chapter 100 pon. Cepat sungguh. Hehe so apa yang aku nak share kan hari ni ialah pasal minat aku yang baru. Eh harini valentine day. Oh aku tak sambut der valentine2 ni. Biaq kapiaq ja yang sambut ok?


Lagipun buat apa nak sambut valentine ni... Bagi aku hari2 boleh kita sayang menyayangi. Tak perlu nak tunggu 14 Februari tiap tiap tahun nak bagi cokelat ke bunga ke. Owh aku tak la. Bf aku tak romantik. Hahaha.


Ok kembalinya kita pada tajuk asal. Minat terbaru aku. Hikhikhik. Malu pulak nak mention kat sini. Minat aku yang terbaru ialah MEKAP. hahahahha... Macam tiba-tiba ja kan? Dulu punyalah malas aku nak mekap. Just boh bedak and eyeliner. Eyeliner tu wajib. :) Sekarang aku ada full set of mekap. So nanti tak payah la buang duit upah mak andam bila aku kawen nanti. wah gitu.

Gambar mekap. Aku suka nice2 sajer. Mekap yang tak berat
Produk yang paling aku love-love ialah

Benda ni sesuai bangat untuk aku...
Sebenarnya silky girl bukan la produk favourite aku. My favourite is MAC n Maybeline. Tapi time tu kewangan agak tak berapa memberangsangkan so aku beli la silky girl ni because it cheap compare to other produks. Ok BB cream is stands for blemish balm. Oleh sebab muka aku ni tak da la parut jerawat yang kritikal so BB cream ni sesuai la ngan aku untuk kulit muka yang nice2 shine and clear. Macam pakai foundation + concealer. Tapi bagi parut yang kritikal tu aku tak sarankan guna ni sebab dia x berapa nak coverage sangat parut2 yang kritikal degil. :)

Aku banyak jugak dengar orang sebut pasal naturactor. Apa benda tu? Ok dia sama jugak adik bradik macam BB cream ni. Just dia lagi kuat tahap coverage dia. HEHE. Aku x cuba lagi naturactor ni. Bila aku dah guna aku UPDATE ok.

Then yang paling aku suka bila ada benda ni

Sukaaaaaa this :)
Yeah semua ada dalam mekap pallet ni. Eyeshadow, blusher, face powder, highlight n contour dannnn liptisk n lipgloss. Kira bagi aku lengkap dah. Aku bukan nak amik tempahan pon. Just seronok-seronok conteng muka.HIkhikhik.. Tunggu la bila dah terer aku bukak lah side income :)

Mana aku belajar benda-benda mekap ni.. Ok firstly aku tak pernah pergi pon kursus2 bagai ni. Aku just enjoice watching makeup tutorial dalam youtube. Dan my favourite is PIXIWOO dan EMAN MAKEUP. Dua-dua ni make up artist and cara dorang ni ajar memang complete lah. So kalao korang-korang ni suka mekap macam aku bleh la p blog depa dua ni. Tapi dalam english la. So kena belajar la english education you all...

So bila dah ada make up pallet ni p kerja aku make up lah... Hehe.

Agak2 pass x?
So dulu aku hanya ambil masa 10 minit untuk bersiap. Sekarang aku perlukan at least 30 minit untuk bersiap. Hehe. Ok tenkiu for reading. Jumpa lagi untuk post yang baru. Chaosss!

0 penambah suasana: