.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Tuesday, February 28, 2012

Chapter 105: Doa

Doa sebagai jawapan kepada post aku yang sebelum ini...

Bismillahirrahmanirrahim...
Ya Allah jika sudah ditetapkan bahawa dia jodohku yang sudah termaktub untukku, 
Kau kuatkan lah hatiku ini untuk menerima segala kelebihan dan juga kekurangan dirinya. 
Dan kau limpahkan lah kasih sayang dan kebahagiaan kepadaku.
Amin....



After the Rain Comes the Rainbow.... So i hope.


Chapter 104: S.A.Y.A.N.G

Adakah kita sewenang-wenangnya nak lemparkan perkataan sayang? Of course la tak. Bila kita sayang someone tu memang kita automatik akan kata sayang. Besarkan pengaruh perkataan sayang tu. Sama jugak la kalau dengan panggilan sayang atau panggilan yang sweet2. Contohnya la kan, kalau hati tengah membara gila ni, skali boipren panggil kita sayang rasa hati berbunga-bunga terus. Boleh hilang rasa marah tadi. So nampak sekarang betapa besarnya pengaruh perkataan sayang ni. Tapi, kalau just boh ja perkataan sayang tapi segala action, perilaku, perbuatan, tindak tanduk anda tak menunjukkan sayang takda guna jugak. Someone akan rasa depress kot. Bila perbuatan anda tidak dapat dirasakan oleh pasangan anda yang menunjukkan anda sayang kepada dia, automatik dia akan rasa bahawasanya anda tak sayang dia. How simple its that.

Monday, February 27, 2012

Chapter 103: Masak-masak

Greetings reader ok macam biasa hari ni tak da kerja kat opis so aku update la blog. Saja kan nak mengisi masa 8jam yang terluang. Tajuk hari ni ialah masak-masak. Ingat cikpuan tak reti masak ka? Hello boleh na masak just simple-simple la. Kalau nak suruh wat nasi kerabu ke nasi dagang ke memang tak reti la sebab tak belajar lagi. Hekhekhek... Ada makhluk ni dia kata masakan aku ni atuk dia pon boleh masak. Lantak kau la jebon atuk kau ke kucing kau boleh masak pon. Kau reti? Tobat lahum aku rasa kau reti masak megi jer (Lelaki yang jebon ni). Sori la noh padan muka ang...

Ni saja la aku nak share apa yang aku masak. Resepi tak payah la kot sebab ni masakan simple ja. Berlambak resepi yang ampa boleh carik.

Sunday, February 19, 2012

Chapter 101: Apa yang perlu dan tak perlu

Greetings reader... Oleh sebab hari ini aku agak bosan dalam ofis dan tak ada kerja nak buat so aku update la blog ini. Tajuk yang aku nak share atau ketengahkan hari ni pasal apa yang perlu dan tak perlu dalam.... persiapan majlis perkahwinan. Aku yang masih belum kahwin ni dan insyaAllah as soon as possible kadang-kadang pening gak pikir bajet dan tak mahu la membazir yang bukan-bukan. P/S dah kena mula saving kot. Orang kata zaman sekarang ni kalau tak da 10k dalam tangan jangan harap nak kahwin. Biar aku betulkan pemahaman di sini ok, sebenarnya yang 10k tu semua buat benda yang tak perlu. Tu majlis korang sampai cecah 10k. Kita seeloknya berpada-pada lah, Janji majlis selamat berjalan yea dak? Orang sekarang ni suka membazir.


Wednesday, February 15, 2012

Chapter 100: Minat baru aku

Hello readers. Wah dah lama tak menulis blog nampaknya ni. Tengok-tengok dah chapter 100 pon. Cepat sungguh. Hehe so apa yang aku nak share kan hari ni ialah pasal minat aku yang baru. Eh harini valentine day. Oh aku tak sambut der valentine2 ni. Biaq kapiaq ja yang sambut ok?


Lagipun buat apa nak sambut valentine ni... Bagi aku hari2 boleh kita sayang menyayangi. Tak perlu nak tunggu 14 Februari tiap tiap tahun nak bagi cokelat ke bunga ke. Owh aku tak la. Bf aku tak romantik. Hahaha.