.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Sunday, October 9, 2011

Chapter 91: "Taknak soalan banyak beli cash la"

Sebelum aku start apa-apa dulu.. Dari apa yang aku tahu la kalau sekiranya kita memohon untuk membuat pinjaman kepada pihak bank, kita ni dikira sebagai customer jugak la kan. Sebab untung rugi sesebuah bank ada faktor jugak dari loan. Ok itu dari segi pemahaman aku la kan. So kalau anda sebagai customer sesebuah bank ni then officer bank tu sound macam gini bunyi nyer "Memang la nak wat loan kena interview banyak soalan, taknak jawab, beli cash la".


Aku selaku first time membuat loan so mesti aku akan tanya banyak sebab interview benda yang sama apahal? Slip gaji aku ampa kata takdak, padahal aku dah bagi.. Macam mana ampa ni wat kerja? Bila aku tanya, apa patut ke dia jawab sebegitu rupa? And So layak ka dia membuat statement macam tu kat customer dia? Untung rugi bank dengan loan melalui interest rate yang pihak bank wat la. So sesedap mulut nak sound aku. Da la wat kerja lambat macam siput. Kurang ajar pulak satu hal. Ikutkan hati nak tukaq bank jelah! Sakit ati gila.... *&;**^**;%$#%!!!

Patut macam sotong pun amik maskot pon sotong merah... Daaaa

*update: Alhamdulillah tak yah nak berurusan dengan bank tu dah... P blah ah!

Marah ni marah.....

4 penambah suasana: