.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Thursday, October 20, 2011

Chapter 96: Felamak debat dasyat

Ok aku ada la tengok dalam fesbuk ramai dok share video perempuan gaduh kes lelaki kat kedai kasut tu kan.. Kalau nak tgk klik sini ... So akibat meluat maka aku keluarkan status pasai video tu.. Ada perdebatan berlaku di situ ok.. Aku siap print screen.. Best jugak debat-debat ni tapi memandangkan aku ni jenis malas nak layan so terhenti takat situ ja...


ada sambungan nya ok....

Sunday, October 16, 2011

Chapter 95: Beautiful


Tak payah kaler rambut, pakai hijab awak nampak lagi cantik...
Tak payah mekap tebal-tebal, natural beauty is all the answer...
Cantikkan dalaman awak, nescaya luaran awak akan bertambah cantik....


p/s: lama x melukis....

Sekian...

Chapter 94: Rahsia Personaliti Warna Dari Hari Kelahiran

Nak jadi macam Dr Fadzillah Kamsah sat.. Seronok bila baca benda macam ni tapi jangan lah terlalu percaya sangat.. Just seronok-seronok ja ok... Layan....

2 Disember hingga 11 Januari, 5 Julai hingga 14 Julai – Oren
12 Januari hingga 24 Januari, 15 Julai hingga 25 Julai  – Kuning
25 Januari hingga 3 Februari, 26 Julai hingga 4 Ogos – Merah Jambu
4 Februari hingga 8 Februari, 1 Mei hingga 14 Mei, 4 Oktober hingga 13 Oktober – Biru
9 Februari hingga 18 Februari, 14 Ogos hingga 23 Ogos Hijau

19 Februari hingga 28 Februari – Perang
1 Mac hingga 10 Mac, 24 Ogos hingga 2 September – Aqua (Biru Kehijauan)
11 Mac hingga 20 Mac, 3 September hingga 22 September – Lime

21 Mac – Hitam
22 Mac hingga 31 Mac, 24 September hingga 3 Oktober – Ungu
1 April hingga 10 April, 5 Ogos hingga 13 Ogos – Biru Laut
11 April hingga 20 April, 14 Oktober hingga 23 Oktober – Perak
21 April hingga 30 April, 24 Oktober hingga 11 November - Putih
15 Mei hingga 24 Mei, 12 November hingga 21 November – Emas
25 Mei hingga 3 Jun, 22 November hingga 1 Disember – Krim
4 Jun hingga 13 Jun, 24 Jun, 2 Disember hingga 11 Disember – Kelabu
14 Jun hingga 23 Jun, 12 Disember hingga 21 Disember – Maroon

25 Jun hingga 4 Julai – Merah

23 September – Olive

22 Disember – Teal Merah (Kayu)


Ok dah tahu warna ampa? Baca lah ciri-cirinya...

chapter 93: For Incik Strow



Yours Undoubtedly,

Wednesday, October 12, 2011

Chapter 92: Simple quote that explain everything


Tiap kali ada masalah dan stress what i do is... I said to myself is not to give up dan bersabar sesungguhnya setiap kesabaran itu pasti ada hikmahnya...

Sunday, October 9, 2011

Chapter 91: "Taknak soalan banyak beli cash la"

Sebelum aku start apa-apa dulu.. Dari apa yang aku tahu la kalau sekiranya kita memohon untuk membuat pinjaman kepada pihak bank, kita ni dikira sebagai customer jugak la kan. Sebab untung rugi sesebuah bank ada faktor jugak dari loan. Ok itu dari segi pemahaman aku la kan. So kalau anda sebagai customer sesebuah bank ni then officer bank tu sound macam gini bunyi nyer "Memang la nak wat loan kena interview banyak soalan, taknak jawab, beli cash la".

Thursday, October 6, 2011

Chapter 90: Saya suka masak

Ok rupa blog aku pon da bertukaq wajah dah... Malas nak guna kaler banyak biaq putih ja la.. Suci bersih katanya... Orait... Cakap pasal masak ni kan memang aku suka sangat 100%. Sebab apa? Sebab bila kita masak, dah komfom2 kita taw makanan kita bersih, dan takkan wat hati kita keras. Aku dah jarang makan kat luar sebab bukan nak kata semua makanan luar ni tak elok, ada yang elok dan ada jugak tak elok. Maksud aku dari segi penyediaan makanan tu adakah tukang masak tu berdoa dan selawat sebelum basuh beras ka, kacau makanan ka. Aku amalkan kot benda tu and alhamdulillah la sedap masakan aku. Tak payah nak guna serbuk2 tambah sedap ni... And yang paling penting, bila masak sendiri, dapat save duit.

Tak dinafikan kebanyakan chef adalah lelaki...

Tuesday, October 4, 2011

Chapter 89: Nak promote sikit

Ok tak salah jadi Mrs. yang supporter kan? Ok jadi kat sini aku nak promote sikit perkhidmatan yang disediakan oleh Strowbelang ok. My incik strow kan photographer... So sapa-sapa yang nak kahwin ka, nak tunang ka boleh la roger2 kat sini pun boleh. Keutamaan pada belah utara la... Tempat lain pon boleh jugak. Aku dulu main kamera jugak tapi sekarang ni jadi supporter saja.. Ntah da macam malas.. Haha

Nak review hasil kerja incik strow saya boleh la klik SINI