.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Wednesday, September 28, 2011

Chapter 88: Jawapan kepada siapa yang bertanya


Bila nak kawin???
Di sini orang bertanya
Di sana orang menyoal
Tak kira teman mahu kenalan
Asyik-asyik itu je yang jadi bualan
Begitulah nasib orang bujang
Tak kira lelaki mahupun perempuan


Bila nak kawin???
Keluarga pun dah mula risau
Si teruna, emak bimbang jadi bujang terlajak
Si dara, ayah takut bergelar andalusia


Bila nak kawin???
Jiran turut sama menumpang tanya
Bila dijawab jodoh belum ada
Kata mereka, kita kenalah usaha
Mandi bunga salah satu caranya
Tak pun mandi ais boleh dicuba



Sunday, September 25, 2011

Chapter 87: Dugaan menunggu cik oren

Haih lama sungguh tak melabuhkan jari kat atas keyboard untuk post blog ni.... Selang beberapa bulan dah kot... Ha xpa kali ni tak da apa sangat la nak dikongsi bersama just nak cerita pasal tunggu ni....



Ok kebelakangan ni aku ngah tunggu sesuatu ok. Tapi tak leh mention la kat sini.. Bila dah setel baru aku mention ok.... Aku ni memang seorang yang tak suka sangat menunggu lama... Annoying kot..