.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Tuesday, June 21, 2011

Chapter 85: Dah tiba masa untuk fix diri ini....

Aku hanya manusia dan macam biasa lah manusia ni lemah dan selalu sangat wat kemungkaran. Tapi masih tak terlambat untuk fix kan diri ini. Macam aku... Alhamdulillah rasanya kehidupan aku yang sekarang ni aku lebih tenang dari dulu. Aku ngaku dulu memang jarang meletakkan dahi aku di sejadah. So i need to change and fix myself. Hoh kena tukaq header blog aku ni rasanya... Huhu tepat hari ni aku mula mengenakan hijab di kepala. Mungkin aku dah terdetik di dalam hati nak fix kan diri. Pelan-pelan mengubah cara hidup. Rasanya bila aku dah macam ni, ayah aku senang hati. Yelah dosa aku kan dia yang tanggung..


Tuesday, June 14, 2011

Chapter 84: Cemburu membunuh hati

Ok aku admit aku seorang yang sangat kuat cemburu. Rasa macam dah kena pi wajib p kaunseling. Kalau ikutkan dulu aku tak pun jeles melampau macam ni. Maybe sebab sejarah aku dulu, kawan sendiri balaih bf aku so tu yang melahirkan aku yang sekarang ni. Aku tak caya perempuan yang baik-baik ngan bf aku. Even kawan sendiri. Sorry banyak-banyak ok... Memang aku akan pandang serong teruih. Itu aku ok.... Aku try nak ubah tapi tu lah perlu bantuan jugak... So aku pun research-research aku jumpa artikel ni... 




How to stop jealousy: When your partner isn't helping...

Friday, June 10, 2011

Chapter 83: TIPS: Bila orang pompuan merajok

Al-kisahnya orang pompuan ni memang suka, kerap, selalu dan sentiasa merajuk. Kadang-kadang sebab nak bermanja-manja gitu dan kadang-kadang sebabnya adalah tu yang buat dia marah. Orang lelaki plak satu hal suka sangat meremeh-remehkan bila pompuan ni merajuk.. Tak bleh la gitu. Kata sayang awek atau isteri kena la prihatin bila orang pompuan ni merajuk. Benda paling common yang korang nampak kalo orang pompuan merajuk... Ok muncung ja mulut tu ha... Hehe.. Betul x?



Meh aku nak kongsi macam mana nak handle kalau awek/ isteri korang ni merajuk. At the same time nak ngajar sikit encik strow aku ni... Tu pun kalo dia baca.. Ehem2

Wednesday, June 1, 2011

Chapter 81: Ok saya dah cukup 23 tahun

Selamat hari lahir kepada aku pada 31 May yang lepas iaitu semalam. So hari ni aku dah genap 23 tahun satu hari. Bahaha.. Ok dah 23 tahun so kena matang dan dewasa. Ehem-ehem. Kalau time kecik-kecik dulu wajib kalau mai harijadi aku, aku akan merengek-rengek kat abah aku supaya belikan aku sebijik kek. Tapi dah besaq gajah ni takkan nak merengek-rengek lagi kan mao kena penampaq tang dahi naya ja. Haha. Ok walaupun begitu aku still macam mengharapkan kek untuk setiap tahun. Tapi dah beberapa tahun lamanya  tak dapat kek. Quiet sad jugak lah.

New York Cheese Cake my peberet... Nyum Nyum