.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Saturday, May 14, 2011

Chapter 77: Kepantangan kaum perempuan versi dari pandangan Cikpuan

Hai dan hello dan juga salam kepada pembaca. Ketika aku tengah melabuhkan jari di keyboard ni, aku ditenangkan dengan bunyi hujan yang sangat lebat di ofis ni. (Mood nak wat kerja tak sampai lagi so luangkan masa dengan tulis entri ni. Masih di dalam ruangan sharing is caring, aku nak share la sikit apa yang membuatkan perempuan tu hot, bukan erti kata hot cantik boek pa tu.. Ni hot dalam erti kata emosi MARAH, bengang, bebai dan seumpamanya la. Huish lebatnya hujan.... Tidoq pun syok ni.

Aku perlukan hujan yang sebegini....
Orait kita teruskan dengan topik yang dibincangkan ni...

Ini dari pandangan cikpuan selaku hidup sebagai perempuan...


  1. Lupa birthday or tarikh-tarikh penting.- Lelaki sebegini memang menempah kemarahan. Birthday awek sendiri kau tak ingat apacer bro... Kau serius ka nak main-main je ngan dia (tudia mai slang KL dah)
  2. Lelaki yang kedekut -  Lelaki style macam ni plak... Bukan mengundang kemarahan dah... Ini direject sama sekali. Sebab apa? Lelaki kan bila dah kahwin tanggungjawab dia memberi nafkah. Kalau dah kedekut nak huluq duit, payah kot. Nak beli tu berkira, nak beli ni berkira....
  3. Lelaki yang bila dah dengan kawan, awek sendiri lupa - Yang ni memang aku pantang..
  4. Lelaki yang mengorat perempuan depan awek sendiri - Bro, mana letak hormat lu kat awek lu....Kat kepala lutut ka. Awek kau kena ngorat, taw plak emosi.. Kau ngorat perempuan depan dia ok plak....
  5. Lelaki yang tak usaha nak bantu awek dia bila susah - Kalau dah usaha tak kisah lagi... Tak usaha langsung makna kata dia tak kesah pasal kau la perempuan.. Baik angkat kaki ja..
  6. Lelaki yang sibuk gila babeng sampai takda masa langsung - Ni senang ja cakap, perempuan sukakan perhatian, bila dia xdapat perhatian.... Hati dia mula beruPublish Postbah... Caution here ok..
Aku dapat listkan yang ini saja... Sebab rasanya paling penting perempuan nakkan PERHATIAN dari pasangannya. Sebab dari segi tu ja perempuan dapat rasa laki tu sayang dia ka x....

Aku sangat suka pepatah ni... "Relationship is a mutual agreement"


Bila bahagia semuanya indah
Renung-renungkan dan selamat beramal...
p/s: 15% ja yang ada kena mengena dengan hidup dan mati cikpuan....

2 penambah suasana: