.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Friday, May 27, 2011

Chapter 80: TIPS: Arghhhh! Rambut makin rosak!

Bangun-bangun pagi pernah tak ampa semua merungut pasal rambut? Alamak rambut kasaq gila, serabut gila, tiaw gila dan semua macam gila lagi lah... Ok aku da masuk fasa ni. Rambut makin lama makin kasaq. Dan ini sangat tak elok untuk aku sebab rambut nampak macam akaq kayu. Haha. Jadi kali ni aku nak share sikit pasal semua benda yang boleh merosakkan rambut. 

sumber dari goggle... takkan aku nak kena posing macam ni?

Wednesday, May 25, 2011

Chapter79: Are you happy with your life?

Ok apa yang ampa semua pikiaq bila ditanya soalan ni? Soalan ni kerap sekali ditanya kalau-kalau sapa yang ada pengalaman dikaunseling peribadi oleh si pemberi kaunseling ni.  Adakah anda gembira dengan kehidupan anda? Orait dalam hidup ni ada faktor ataupun unsur penting dalam memastikan kita gembira dengan kehidupan kita. Ini hanya dari pemahaman aku dan juga pengalaman aku. Antara faktor ni adalah karier (pekerjaan), percintaan, duit, unsur rohani (agama) dan kawan-kawan. Ini yang aku tahu lah. Sebetulnya ampa research sendiri la.

Aku kat tahap merah


Saturday, May 14, 2011

Chapter 78: Nak loving, loving sat naa... jangan mara aaaaa..

Ok malam ni mengundang mood jiwang aku nak berbicara melalui entri ini. Haha. Jadi ini sememangnya ditujukan untuk Encik Strow saya.... Ehem-ehem.... Nak jiwang sat biaqlah... Bukan selalu.. HAHA (Gelak besaq)


SAYA SAYANG MUHAMAD AFFENDIE SAYA SEBAB:

Chapter 77: Kepantangan kaum perempuan versi dari pandangan Cikpuan

Hai dan hello dan juga salam kepada pembaca. Ketika aku tengah melabuhkan jari di keyboard ni, aku ditenangkan dengan bunyi hujan yang sangat lebat di ofis ni. (Mood nak wat kerja tak sampai lagi so luangkan masa dengan tulis entri ni. Masih di dalam ruangan sharing is caring, aku nak share la sikit apa yang membuatkan perempuan tu hot, bukan erti kata hot cantik boek pa tu.. Ni hot dalam erti kata emosi MARAH, bengang, bebai dan seumpamanya la. Huish lebatnya hujan.... Tidoq pun syok ni.

Aku perlukan hujan yang sebegini....
Orait kita teruskan dengan topik yang dibincangkan ni...

Wednesday, May 11, 2011

Chapter 76: Attention, I have announcement to make

Greetings to all readers. Okeh hari ni banyak serabut kepala otak. Bayangkan lah ok... aku yang tiada basic programmer langsung kena wat application untuk iphone.... Tak ke gila aku menatap actionscript 3.0 yang aku baru nak berjinak-jinak. So hari ni aku takmao sembang pasal tu. Tauk tepi pasai coding tu. 

Bila bleh dapat sebijik ntah..... Benda ni yang serabutkan aku bila nak wat  Apps.


Hari ini aku nak iklankan sikit lah perkhidmatan terbaru dari cikpuan. Biasalah wat side income ni kan.
Oleh sebab aku tengok sambutan ramai dari kawan-kawan dan juga kenalan maka aku nak wat perkhidmatan sketching lah. Untuk potrait ke, kad kawen ke. Anything la.. Janji muka anda semua aku lukis. Ok harganya tak murah dan tak mahal. Ikut permintaan saiz gambaq dan juga kuantiti gambaq. 

Mengapa tak free je?

Monday, May 9, 2011

Chapter 75: Apa itu PMS?

Greetings too readers sekalian. Hari ni aku nak share info pasai PMS. Ampa semua ni tahu dak pasai PMS??? PMS ni stands for Premenstrual Syndrome. Mengapa benda ni dikatakan sebagai sindrom? Sebab ada efek kot. Betoi la tu. Budak laki selalu kata kalau orang pompuan ni marah-marah, depa kata period la tuh. Well, actually benda PMS ni berlaku seminggu sebelum period. So para2 bf if gf awak tu marah, moody tak tentu pasal maybe sebab depa tu tengah PMS.

bad mood in coming


Antara benda yang berlaku jika terjadinya PMS ni ialah: (Aku habaq 5 ja na yang paling common)

  1. Bad mood atau moody sepanjang masa. Sampai tak tahu apa yang menyebabkan bad mood tu.
  2. Keresahan dan kebimbangan
  3. Kesukaran untuk tidur
  4. Sakit kepala.
  5. Rasa tak senang.
Ok aku memang mengalami gejala no 1 and no 2 ni bila tiba waktunya. Memang tak tahu pasepa rasa nak bebai marah ja.... So hope encik strow paham la yea....

Harap2 info aku ni dapat membantu. Chiaow!

Sunday, May 8, 2011

Chapter 74: Babai camera, hello sketching~

I draw what my heart desire

Okeh selamat semuanya. Dah agak lama tak update blog ni. Labah-labah dah beranak pinak dah pon. So sebab ada story nak habaq mai tu aku jejakkan jari di keyboard untuk memulakan majlis. Ok tajuk aku agak simple yet tercapai maksudnya. Babai kamera, hello sketching. Sketching ni da lama sebati ngan jiwa raga aku sejak dari kecil lagi. Sapa yang kenal aku dari sekolah so akan paham la maksud azali tu. Hehe.

So cuma bezanya di sini sebab dunia dah semakin maju jadi aku melukis menggunakan mouse yea kawan-kawan. Bukan pensel bukan pen. Hehe.. So boleh aku terus masukkan kaler terus and touch up sikit.

Babai kamera? Why?
First things first sebab aku da makin tawar ati dengan profession ni. Minat tu minat tapi dah tak berapa teruja macam dulu la. Sebabnya? 
ok.... bila kita di bidang kamera ni... bajet kena banyak. Tu kena beli, ni kena beli.... So aku yang tak berapa nak berada ni agak lambat la nak upgrade gear tu. Dok macam tu ja la kamera aku.
Then aku da tak berapa minat nak shoot. Kalih2 model komfem seksi. Hell i hate it. 

Ok so stop takat sini sahaja. Aku tak reti nak nulih panjang-panjang.. Adios amigos~

Owh baru perasan ni first post untuk bulan Mei. My feveret month.. Nak tunggu hujung bulan ni surprize apa aku dapat...wink~