.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Tuesday, March 1, 2011

Chapter 67: Sehari RM1 = Tabung Perkahwinan

Yeah assalamualaikum dan salam sejahtera kepada yang sudi singgah blog masam aku ni... Kalo da alang-alang singgah tu kan, apa kata jadi follower aku?? Jeng jeng jeng.... How's your life? So far so good kah? Or amazing good? Apadia ni.... Ok kembali kita pada tajuk asal. Sehari seringgit.... HEH, Amalan menabung tu penting ok..




So mulai March 2011 ni aku mula menyimpan sehari seringgit. Motifnya? Untuk kegunaan masa depan. Kalau tak start menyimpan bila lagi nak menyimpan. Betul tak? So dalam aktiviti ini bukan aku sahaja yang terlibat. Encik Strow juga terlibat ok. Aku ni da macam ceti la tiap hari mintak kat dia RM1 untuk mengisi tabung ni..

Tabung Masa Depan

So kalau tengok betol-betol hanya nampak RM2 je kan? Of course la brother kan baru start harini. Aiyooo.. Haha.. By the way ni sebenaqnya bekas taruk biskot. Only 15 ¢ .. Jangan percaya.. Haha.. So kepada anda semua, tak kisah la nak menyimpan untuk apa. Janji menabung tu amalan baik kot. Boleh membantu dikala kesusahan. So mulalah menabung you alls!

1 penambah suasana: