.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Tuesday, March 22, 2011

Chapter 71: Huh aku dah mula tak percaya padamu!

Okeh jangan kalut... Tak ada kena mengena sesiapa pun pada tajuk tu.. haha.. Geram ni geram.. Alkesahnya begini... (sound effect flashback)....

Wednesday, March 9, 2011

Chapter 70: Fenomena sekarang... Suma orang nak jadi fotografer

Anda setuju tidak dengan tajuk di atas? Kalau setuju sila angkat ibu jari anda. Simbol like duhhh... Haha.. Ni apa yang aku nampak la sejak-sejak akhir ni. Orang suma pakat mahu jadi fotografer. Mengapa eh? Famous kot jadi fotografer ni. Aku pon macam nak bersara pegang kamera dah sebab da macam tak syok tengok semua orang da nak jadi fotografer jugak... Sebab aku da gila edit picture sebenarnya... Huhu... Da macam trend pulak jadi fotografer ni... LOL...

Sunday, March 6, 2011

Chapter 69: Now I know why we aren't symmetric....

Greetings all. Lepas baca entry encik obefied pasal satu wanita tiga wajah. Bukan apa pun just cantum side muka kanan dua2 belah then side muka kiri dua2 belah. Tengok macam mana rupa. Aku pun teruja ingin mencuba sebab aku bukan mix. Orang kata mix ni cantik sebab dia simetri. So nak taw betoi ka tak cuba ampa gabung muka kanan dengan kanan si Jesicca Alba nak taw pa jadi...

So aku sangat bersyukur sebab dijadikan tak simetri. Sebab kalau simetri dan aku sememangnya bukan gadis mix... Haha tengok la rupa aku.

Friday, March 4, 2011

Chapter 68: Peng'like' kerap yang wat aku creepy

Greeting readers. Sebelum aku berceloteh panjang. Aku nak buat iklan sikit lah. Alhamdulillah, official website aku kini sudah boleh beroperasi seperti dahulu. Cuma... contentnya tidak seperti dahulu la sebab database hat dulu tidak boleh digunakan lagi. Cewah berbahasa programmer plak aku ni. Boleh la sikit-sikit beda CSS ngan HTML tu. Hentam je banyak. Untuk official website ni takdalah macam ruang blog aku ni. Offcial website aku tu just ruang aku berkongsi hasil karya aku. Chewah. Ini plak ruang berkongsi kisah hidup aku. Ada orang kesah??? Pasai kat aku lah blog aku. Ok sudah melalut sini. Sila tengok sebelah kanan anda untuk pergi ke Official Website Cikpuan. Check it out!


Tuesday, March 1, 2011

Chapter 67: Sehari RM1 = Tabung Perkahwinan

Yeah assalamualaikum dan salam sejahtera kepada yang sudi singgah blog masam aku ni... Kalo da alang-alang singgah tu kan, apa kata jadi follower aku?? Jeng jeng jeng.... How's your life? So far so good kah? Or amazing good? Apadia ni.... Ok kembali kita pada tajuk asal. Sehari seringgit.... HEH, Amalan menabung tu penting ok..