.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Tuesday, February 8, 2011

Chapter 63: Mula berjinak dengan Illustrator

Freedom is mine at last! Yes maka dengan hari ini termaktub lah dan terbukti lah bahawa sekarang ni aku menanam anggur di belakang rumah. Muahahaha.. Syoknya tak payah lagi aku nak ngadap muka yang wat aku stress. Sikit la aku nak cakap kalau dok angkuh asyik tinggi diri tak pernah nak jatuh so ang takkan lama la. So terima kasih banyak-banyak la noh. Takpa pasni ang bleh bangga dengan employee baru ang yang bleh wat reja lagi bagus dari kami semua. Yehaaaaa... 

Rasa puas yang amat!




Orait so oleh sebab masa aku sangatlah terluang ni maka aku pun mengadvancekan diri untuk mencuba Adobe Illustrator. Bila bercakap pasai Illustrator ni yang femesnya wat vector la. Ok tak tahu la ampa rasa design aku ni 'too easy' bak kata orang PRO (mata pandang ke atas tangan kat dada), bagi aku benda ni tak semua boleh buat and tak 'too easy' sangat lah. Tak caya? Try wat la. And aku bukan nak bangga ka hapa, karya aku tunjukkan kat bawah ni nanti semua aku buat dalam Illustrator bagi aku yang takda basic grafik and juga first time aku main Illustrator. So ampa nilai sendiri la noh....


Ini percubaan pertama vector Amy Lee


Percubaan kedua... Setengah jam ja ni...



Baru wat tadi ja ni..... Sila tengok waktu entri ini

So.... lepas ni nak dalamkan lagi la ilmu Illustrator... Sifunya of course la cik abang strow ku... Ayaicip! Kening kening...


2 penambah suasana: