.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Monday, February 28, 2011

Chapter 66: Serius WTF Model Bogel????

Greeting kepada pembaca semua. Agak berkulat nampaknya ruang blog aku ni. Lama tak bercerita kan? Kalau tengok tajuk aku tu macam standad la kan kalau photoshoot omputih. Depa bukan tahu malu. Tapi nak dijadikan cerita la Melayu or da memang Melayu comfem2 la Islam right? So how come boleh timbul jadi model bogel ni? Serius aku tepuk dahi.

Tuesday, February 15, 2011

Chapter 65: Wowowowowo (tak tahu nak bagi tajuk apa)

Okeh all... Sudah lama rasanya tak mengupdate blog ni. So kali ni aku nak menceritakan sedikit la pasai apa-apa pun yang aku nak cerita la kan. Hahha. Sebelum tu aku ucapkan Selamat Menyambut Maulidur Rasul kepada semua muslimin dan muslimat. Ampa berarak lom? Sepanduk siap dah? Hehe..

Ok apa yang berlaku dalam masa aku tak update blog ni yelah... aku rasa macam takdak masa nak tulis macam dulu. Hehe.. Pekerjaan baru? Ok buat masa ni ok just aku tak tahan apabila berada dalam satu bilik dan orang-orangnya merokok kerap. Serius aku rasa nak lemas. Sikit tahun lagi mau sakit jantung aku. Kan siapa yang menghidu asap rokok lagi bahaya dari yang merokok. Tak pernah aku hargai udara segar macam sekarang ni. Haha.

Kena pakai topeng la aku pergi kerja ni

Thursday, February 10, 2011

Chapter 64: New Invironment

Greeting readers.. Alhamdulillah syukur nikmat aku dapat rezeki di tempat lain. Ada hikmah aku resign kat ****** tu. Haha nak dijadikan cerita, rancangnya kalau kerja tempat lain ni aku taknak la kerja satu tempat ngan cik abang. Tapi nak wat macam mana, kami ni tak leh dipisahkan. Haha aku still bekerja bersama ngan pak strow. Huhu Jodoh kuat. Ececeh. Kening Kening. Ok sekarang ni aku berada di bawah naungan Ireka Fotografi. Boleh lah pasni aku menajamkan lagi ilmu pasal fotografi ni walaupun aku ni lebih kepada edit gambaq. Jadi lepas ni kamera aku tu akan menjalankan peranan dia balik la. Tak lah terperuk dia dalam beg tu. Ahahaha... 

Muka teruja.. haha


Tuesday, February 8, 2011

Chapter 63: Mula berjinak dengan Illustrator

Freedom is mine at last! Yes maka dengan hari ini termaktub lah dan terbukti lah bahawa sekarang ni aku menanam anggur di belakang rumah. Muahahaha.. Syoknya tak payah lagi aku nak ngadap muka yang wat aku stress. Sikit la aku nak cakap kalau dok angkuh asyik tinggi diri tak pernah nak jatuh so ang takkan lama la. So terima kasih banyak-banyak la noh. Takpa pasni ang bleh bangga dengan employee baru ang yang bleh wat reja lagi bagus dari kami semua. Yehaaaaa... 

Rasa puas yang amat!


Sunday, February 6, 2011

Chapter 62.5: Strategi untuk hilangkan bosan

Harapan setinggi gunung musnah sekali tiupan angin, agak A.Samad Said aku? Haha. Harapan aku yang menggunung, hancur dengan sekali tiupan angin ja. Harapan apa yang aku maksudkan? Biarlah rahsia... Siti plak noh. Siti apa? Bukan Siti Sifir... Dato' Siti. Muahahaha... Apa aku melalot ni. Ok back to tajuk rite. Depressed gila aku dowh.. (KL balik).


Kecewa tak sudah

Chapter 62: Haiwan peliharaan

Haiya wa sangat bosan gila la arini. Rasa macam masa berlalu sangat lambat. Orang lain syok bila cuti, tapi aku jadi tak syok sebab boring yang amat. Tak pala nanti aku nak carik anak kura sekoq dua nak wat kawan beda ilang bosan. Boleh sembang-sembang (haiwan kan paham).




Saturday, February 5, 2011

Chapter 61.5: Hari yang best!

Greetings to all readers. Hari yang sangat syok sebab lama dah aku tak hangout macam ni. Hangout dengan kawan-kawan perempuan aku iaitu Datin's Sri's Butang's ngan Wany Salleh. Tak lupa dengan kawan wany yang bernama Maryam. Kira happening jugak la petang tadi. Ok something that sound funny if i mention it to all of you.

Chapter 61:Sorri aku tak berapa mesra alam...

Hey all. (Simple greeting). Malam ni sebenarnya aku tak ada idea nak menulis tapi akibatkan aku da rasa seperti rutin harian aku menulis blog pada waktu begini jadi aku cari jugak idea nak menulis. So pasal aku yang tak berapa nak mesra alam ni. (-_-'). Yes aku ngaku tu aku. Ha sebelum aku terlupa ampa usha-usha la blog aku lagi satu. Tu just koleksi foto-foto aku la. Jangan lupa jadi follower jugak ok. TERIMA KASIH MALAYSIA!

Klik SINI


Thursday, February 3, 2011

Chapter 60.5: Ang ingat ang cukup baguih da ka?

Hey all.... Today nak share kat ampa semua satu benda ni. Ampa suka dak orang yang rasa diri dia da baguih sangat? Well tidak pada saya. Yes kalau diri tu bagus sangat don't sound like a lil bit bongkak masa menegur orang. Aku rasa nak kaki ja. Aku tak kisah nak tegur karya-karya grafik aku. But jangan selitkan kebongkakkan dan ketunjukpandaian dalam menegur tu. Macam menunjuk-nunjuk. You guys know what I mean?

annoyed face



Chapter 60: Luaran sangat menipu yeaaaa

Hey all! Sebelum aku berceloteh panjang, aku bagi selingan dulu la hasil karya digital aku... cece lama xmelukis pakai pc. Ini dibuat semalam masa dalam opis. Lantak aku la. Grafik jugak tu. Lalalala...


tu konon2 aku la.... hehe


Tuesday, February 1, 2011

Chapter 59: Dok nampak dah...

Greeting readers! Harini nak share sikit la pasai kegembiraan bercampur aduk ni. Hepi + risau + bersyukur + gundah gulana. Hehe. Lawak lak kan. Apo kono ko ni cik puan? Haha. Sebenarnya aku tak tahu apa nak ditulis sebagai intro so moh ler kite....

Emosi bercambah