.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Monday, January 31, 2011

Chapter 58: Double up the day!

Greeting to all my readers... Oleh sebab da berhari aku tak update blog maka kali ini terpaksa aku post dua hari sekali gus... Yelah untuk day 29 and day 30. Fuh penat.....

Ada intenet kat umah (kampung) tapi penangan TV and game Patapon lagi menarik perhatian aku dari blogging.. Duhh.. Haha




Day 29: Something you could never tired of doing

Orite then bagi aku banyak jugak benda yang tak pernah penat aku wat. Antaranya:

1.   Blogging


blogging makes me happy...

Okeh ini da macam hobi aku yang terbaru la. Kira aku takkan penat la bila bab blogging ni. Sebab tak kesah pon kalau ada orang baca ke tak. Janji aku dah terluah atau melampirkan segala apa yang ada dalam kepala otak aku ni. Melalui blog la. Kadang kala ia sebagai medium untuk melepaskan stress yang ada. Tak begitu bloggers?


2. Texting my strow


Aku bukan jenis calling person... i'm texting person

Ok benda ni memang aku tak penat la buat. Tiap hari pas kerja da memang jadi kewajipan. Huhu. Ada orang slalu kata ai da jumpa kat opis hari-hari pon nak message jugak ke? Hai sukati la.. Dah malam kalau tak detin wajib la message. Tak gitu? Kadang-kadang aku terpikir jugak. Bila da kawen nanti agaknya tak berfungsi handphone aku ni.. Yela si balas message dah serumah dengan aku. Aku nak message sapa? Haha.. Notice: Kawan-kawan aku message jugak but not frequent as much as I texting him.. :)


3. Berpesbuk

Print screen pon boleh

Ok ni memang da jadi demam semua orang la.. Demam pesbuk (facebook). Tapi bagi aku aku tak berapa demam sangat la. Memang tiap hari aku akan online. Tapi aku online je tak la taksub update status dalam sehari mau 10 status. Yes, don't be like that please.... Kind of annoying. (-_-')


4. Adobe Photoshop


Some of my work. Salah eja plak patot Hayley.. HAHA

Ini jangan dikata la penat... Semput pon aku takkan berhenti la. Aku sangat tersangat and sangat suka edit gambar ok. Boleh dikatakan 60% dalam masa terluang aku, aku akan mengedit gambar. Kalau tak edit pon aku akan update pengetahuan aku melalui tutorial-tutorial yang ada bercambah kat intenet dan jugak kat youtube. So permulaannya aku tak ada basic langsung pasal adobe photoshop. Semua aku kodek sendiri and berbekalkan pengalaman kerja aku yang da setaun lebih. So bagi aku, everyone can use adobe photoshop. Mao ngan tak mao ja. Betoi?

Ok rasanya cukup hat ni ja kot... Owh terlupa pasal fotografi... Masuk jugak dalam list. Continue to the next module please.. Hehhe...



Days 30: A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days

Ok sekejap je rasanya nak masuk februari dah. Pejam celik pejam celik poik bulan 2. Rasa macam baru semalam je new year. Tak gitu? So arini aku agak mereng + sewel so i give you all this photo of mine.


Irongirl....


Amacam? Shan dak? Hahaha..

Three good things yea? Hurm.. (pikiq sehabis pikiaq). Rasanya bulan ni tak ada la good thing sangat pon yang berlaku... Bad thing ada la.. Hahaha.. Muflis aku muflis! Mana duit ni manaaaa!!!! .......................siaran terputus



0 penambah suasana: