.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Friday, January 28, 2011

Chapter 57: Pengajaran & Pembelajaran bulan Januari

Day 28: In this past month what have you learned?

Hello readers! Kali ni macam susah sikit aku nak bercerita. Tengok tajuk di atas? Apa yang da aku belajar dalam bulan januari ni. Kejap ja kan nak masuk Februari dah.. So what i have learned in this past month yea? Rasanya dalam bulan ni kan mengajaq aku supaya menjadi seorang gadis yang tabah, cekal dan bersabar dalam menghadapi dugaan hidup. Dugaan apa yang aku maksudkan ni?



YEAAAHHH!!!!!!!!!

I'm talk about money, money and money!!!!

Shan kalau jadi macam ni....

Ok sebab bulan januari ni aku rasa hidup aku sangat lah daif. Tak pernah aku susah macam ni. Wat apa pun pikiaq duit. Hal ni maybe agak sensitif tapi who cares sebab sekarang ni bercakap pasal duit aku. Damn! Gaji bulan 12 aku tak dapat habis lagi. Orang lain da enjoy gaji bulan 1. Aku kerja kat mana ni??? Jeng jeng jeng...

Ok so stop cakap pasal duit, aku dah malas berharap. Sekarang ni wat amal jariah ja aku kat ofis tu. Bagus tak employee macam aku ni? Bila buleh kuaq kereta macam ni? Susah la macam ni (wat nada Eman sikit).

Apa yang aku belajar dalam bulan ni lagi ialah menjadi cool se'cool yang boleh. Tapi dalam hati panas beb wa cita sama lu.
Ok pendek ceritanya saya seorang yang teramat jeles. Jadi anda boleh paham la situasi saya berdepan dengan dugaan cabaran untuk menahan kejelesan di dalam hati ini pada SETIAP HARI ok. Cool tak saya?

Reaksi aku macam ni bila 'dia' buat aku jeles

So ini mengajar aku supaya jadi seorang yang ati kering plus kuat dan tegar. Paling lekeh pon malam tu dia akan kena sound ngan aku. Dalam message la sound pon. Huhu. SILA PAHAM AKU KUAT JELES!

Tapi apa-apa hal pun aku still akan senyap, dengar lagu sekuat-kuatnya then pretend that no ones around me.    
Ok jadi manusia ni kan pelbagai ragam dan pe'el. So tak salah la kan standad la jeles. Jeles tandanya sayang. Bila da tak jeles? Lu pikirlah sendiri. 


0 penambah suasana: