.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Tuesday, January 18, 2011

Chapter 50: I'm skinny, and I hate it.

 Manusia ni payah kan... Kurus kena kata, gemok pon kena kata... Tapi ke hardcore' an aku pon aku terasa hati kot kalau ejek pasal tubuh badan ni. Yes aku taw aku kurus... Ingat aku mintak ka jadi macam ni? Tapi aku bersyukur la aku tak tahap anorexia lagi... Aku rasa kalo aku dok umah (kampung) maybe aku sehat sikit. Yelah makan 24jam.. Kalau hidup bujang ni dan berbekalkan gaji sikit, so aku kena budget sikit la bab makan ni... Kadang2 aku risau gak bila underweight ni... Huhu... Tapi berbekalkan ayat pak strow aku "u da elok da macam ni just kena jaga kesihatan ja" tudia. terharu aku.... Tapi aku tak tahan org ngata.. Keding la, pepeh la... Haih diam la  boleh x?

teringin badan macam Fergie.. Wowowow...




Setelah beberapa persoalan and tips aku mintak nak gemok kan aku dapat jawapan macam ni:

1. makan sebelum tidur - rasanya slalu dah aku wat..
2. banyakkan makan - xleh sangat kena budget makan (gaji sikit)
3. makan, tidur, makan tidur - camtu aku xp keje la
4. amik supplement tambah selera - selera dah ada... nak makan kerap tu payah.. biasala hidup bujang.
5. minom weightgain - huh, wat perot aku buncit je...
6. minom susu tambah berat - sama je ke adik beradik ngan weightgain
7. pas kawin gemok la - tudia nak kena tunggu kawen la ni.... (-_-')

Okeh setelah aku wat kajian and research.. (bukan sama je ke tu?) ok ada sebab orang macam aku ni kalau makan banyak pon still tak gemok-gemok.. Ada ok kes macam ni berlaku. Antara sebabnya:

1; Kurang makan - maybe kot
2. Pemilihan makanan yang salah - ni aku tak sure
3. terlalu banyak aktiviti - aktiviti pa sangat aku wat
4. latihan yang salah - aku wat latihan pon dak
5. mengelak makanan lemak - haih, aku lagi nak amik ada la...
6. takda penerusan - penerusan padia?
7. takda kepercayaan - kepercayaan apa?
8. ada parasit - noh parasit apa???? (mula cuak)
9. tak cukup kalori - nak bg cukup camna eh?
10. celiac disease - nohorom apadia tu?? (lagi bertambah cuak)
11. kadar metabolisma tinggi - nak rendahkan macam mana?
12. ikut piramid makanan - hurm....

piramid makanan...




takat ni ja aku mampu korek... Huhu. Setelah kira kira suma aku rasa aku ni kurang makan... Yela nak saving duit. Hidup susah la katakan.. Hhuhuh.. sedihnya..

maybe aku ni ada masalah eating disorder kot.. ntah ler labu


Sapa-sapa ada tips lagi habaq mai la noh.. trimas.. Aku nak sangat berat aku normal... No more underweight... I hate it.

5 penambah suasana: