.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Monday, January 10, 2011

Chapter 48: When I'm started to bored...

Ok memang malam ni malam yang bosan bagi aku.. so bila aku bosan, aku mula search macam-macam dan observe some fact. Tapi sebelum aku bercerita pasal tu aku nak cerita sikit pasal AJL. tudia nak jugak nyelit pasal AJL tapi haram tak minat pon. Haha.. Bagi aku ntah aku sebagai seorang yang kurang meminati AJL ni agak susah la jugak nak wat penilaian sapa yang patot menang. Tapi yang da menang tu tahniah la aku ucapkan. Haha. Padahal aku tak tengok habis pon AJL...  Tertido la....



Ok kebelakangan ni aku kurang aktif berfotografi. Yes aku mengaku tu. Maybe sebab takda aktiviti outing kot. Tu aku pon senyap tak update website. Haha... Tapi jangan salah sangka, minat aku ni akan berterusan ok just ada masa dan tak ada masa ja nak meluangkan minat aku tu. Tapi ntah this is just my thought and my opinion. Hope tak ada yang terasa hati. Aku sangat kurang meminati fotografi yang menampilkan model yang seksi, mengiurkan dan seperti tidak berpakaian walaupun berpakaian. You get what i mean??? Bagi aku, kalo tak seksi pon nilai estetika pon boleh timbul apa jika kita berfikiran kreatif dan berfikiran di luar kotak. So for me there'e no need 'SEKSI' in my photography just to attract people to view it. Korang nak kata apa, kata lah. That's my pegangan dalam dunia fotografi. TAK PERLU IKOTKAN SANGAT RULE DARI BARAT.

Orait habeh cerita pasal tu.. Hope tak da sapa2 tanya lagi awat web aku da kurang aktif updatenya...

I'm started to think when we were the student. We learn about history, isn't true of what we've been teched? Ada spekulasi mengatakan bahawa sejarah ketamadunan manusia yang diajarkan guru sejarah kepada kita merupakan satu pembohongan. Kadang-kadang aku terfikir jugak tapi malas nak tanya cikgu. Lagipun aku tak berapa minat sangat sejarah. Takkan la zaman orang dok dalam batu tu wujud padahal yang aku tahu Nabi Adam adalah manusia pertama kat dunia ni. So takkan la nak kata zaman awal manusia ni zaman batu. Dok dalam gua, cakap tak reti apa tak reti. Tu yang wat aku terfikir apa betul sejarah ketamadunan manusia ni. Kalo memang ia adalah satu pembohongan, damn aku mangsa kena tipu la ni.... Ok camni la aku bila bosan, mula aku pikir yang bukan2 dan mula kaji fakta. So kaji punya kaji punya kaji, MANUSIA PRIMITIF tak wujud ok. Memang aku tak pernah caya pon. NI kerja orang barat la ni nak putaq2 fakta. Hurm aku pon da mula rasa sangsi terhadap apa yang berlaku kat dunia zaman sekarang ni. Kalau dah terbukti kebenarannya aku nak tahu buku teks sejarah tahun sekarang macam mana? Hhuh nak taw gak kalau2 dah berubah...

Ok oleh sebab itu aku macam tertarik nak search fact pasal 'freemason' sebab ada spekulasi juga yang kata bahwa golongan ini yang memutarbelitkan sejarah dunia. Ok bila aku bosan aku memang macam ni. Korek fakta yang menarik demi memuaskan hati sendiri. Chaow you guys.

1 penambah suasana: