.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Monday, January 31, 2011

Chapter 58.5: *Contest gambar hitam putih paling cool

Okeh sekali lagi aku kena tag oleh si kijam eeqa. Nak gambaq hitam putih plak yea. Oh sebelum tu sila tengok bawah..... Ok rasa macam nak masuk layan jugak so klik pada gambar di bawah untuk info...



Chapter 58: Double up the day!

Greeting to all my readers... Oleh sebab da berhari aku tak update blog maka kali ini terpaksa aku post dua hari sekali gus... Yelah untuk day 29 and day 30. Fuh penat.....

Ada intenet kat umah (kampung) tapi penangan TV and game Patapon lagi menarik perhatian aku dari blogging.. Duhh.. Haha


Friday, January 28, 2011

Chapter 57: Pengajaran & Pembelajaran bulan Januari

Day 28: In this past month what have you learned?

Hello readers! Kali ni macam susah sikit aku nak bercerita. Tengok tajuk di atas? Apa yang da aku belajar dalam bulan januari ni. Kejap ja kan nak masuk Februari dah.. So what i have learned in this past month yea? Rasanya dalam bulan ni kan mengajaq aku supaya menjadi seorang gadis yang tabah, cekal dan bersabar dalam menghadapi dugaan hidup. Dugaan apa yang aku maksudkan ni?

Thursday, January 27, 2011

Chapter 56: Aku tertarik kau memang debomb

Day 27: What kind of person attract you?

Selamat pagi aku ucapkan kepada semua. Harini akhirnya aku dapat tido dengan lena. Tu pun aku terjaga setiap jam. So akibat itu aku malas ke opis pada hari ni. Bila aku free, so aku akan post new entry. Kali ni pasal individu yang mampu wat aku tertarik. Actually aku agak lapa sekarang ni. Blom jamah apa2 lagi. Kruuuh kruuh bunyi perut.

Namun diingatkan di sini....... jika anda tergolong dalam individu yang aku tertarik tahniah aku ucapkan tapi aku takkan ngorat la ok. Haha.

Wednesday, January 26, 2011

Chapter 55.5: *Contest gambar tak nampak muka paling cool.

Cepuik aku kena tag lagi oleh si cruel (kijam) eeqa. Gambar tak nampak muka yea? Macam menarik ja... Layan jom. More info kat sini contest.



Chapter 55: Jom ke merata alam

Day 26: A photo of somewhere you want to go

Salam dan sejahtera wat pembaca yang sudi singgah baca blog aku ni. Ok sekarang ni aku agak kemamaian dan kemabukan sebab dah 2 malam aku tak tido. Malam tadi pon buleh la lena sejam ja. Insomnia melanda diriku. Hope malam ni aku boleh tido. (-_-").

Jadi entry kali ni aku nak bercerita pasal tempat yang aku nak pergi. 

Tuesday, January 25, 2011

Chapter 54: Cik Puan ni siapa huh?

Days 25: Who are you?

Ok selamat pagi buta aku ucapkan pada yang membaca ni ha. Skang pukul 12.23 a.m dan aku masih belum tido. Belom ngantuk lagi agaknya. Rasa best plak aku skip banyak pasal strtegi ni.. Haha. Korang tak taw eh pasal strategi apa aku merepek ni. Cuba baca yang ni so nanti paham la strategi apa aku merepek ni. Strategi tulis blog.

So kali ni aku kena cerita pasal siapa aku ni? Aku ni siapa? Who am I? Sure I'm not a Spiderman... Haha

Monday, January 24, 2011

Chapter 53: Bermakna pada diri ini

Day 24: A photo of something that mean a lot to you

Aku translate sikit la. Kali ni aku share pasal gambar yang bermakna bagi aku. Ikutkan banyak tapi dia kata 'a photo' so aku pilih satu ja la yang paling bermakna la bagi aku. Memang aku tengok gambar ni aku rasa happy dan suka la. Nama pun bermakna pada diri aku. Of course la happy. Daaaaa...

Sunday, January 23, 2011

Chapter 52.5: *Segmen Nelly: Permainan masa kecik-kecik

Okeh sebenaqnya aku ditag oleh si kijam eeqa, about what eh? About permainan masa zaman kecik-kecik dulu. Adoi. Nak kena ingat balik la ni. Sebentar beta memikirkannya..........

Yeah i've found it. Bersedia ni aku nak jawab da ni...

Chapter 52: Day 23: 15 facts about me

Okeh mula dah strategi nak tulis blog. Kali ni aku terus ke hari yang ke 23 (harini kan 23hb Januari), aku share 15 fakta pasal aku. Nasib 15, mau dia mintak 100 jenuh. Tapi pikir2 balik aku da penah post 100 benda pasai aku. Tak caya p balik tengok sini.

Saturday, January 22, 2011

Chapter 51: Strategi nak tulis apa tiap-tiap hari

Setelah menelaah kat blog member aku yang sengal + geyla menulis + aku rindu bangat sama dia si eeqa, aku dapat satu benda ni. Kira macam strategi or jadual la aku nak tulis apa dalam blog ni ikot hari demi hari sampai sebulan. Aku pon macam si eeqa gak malas nak tulis so aku curik print screen yang dia wat. genius x? haha.

Ini dia.. treng teng teng

Tuesday, January 18, 2011

Chapter 50: I'm skinny, and I hate it.

 Manusia ni payah kan... Kurus kena kata, gemok pon kena kata... Tapi ke hardcore' an aku pon aku terasa hati kot kalau ejek pasal tubuh badan ni. Yes aku taw aku kurus... Ingat aku mintak ka jadi macam ni? Tapi aku bersyukur la aku tak tahap anorexia lagi... Aku rasa kalo aku dok umah (kampung) maybe aku sehat sikit. Yelah makan 24jam.. Kalau hidup bujang ni dan berbekalkan gaji sikit, so aku kena budget sikit la bab makan ni... Kadang2 aku risau gak bila underweight ni... Huhu... Tapi berbekalkan ayat pak strow aku "u da elok da macam ni just kena jaga kesihatan ja" tudia. terharu aku.... Tapi aku tak tahan org ngata.. Keding la, pepeh la... Haih diam la  boleh x?

teringin badan macam Fergie.. Wowowow...


Thursday, January 13, 2011

Chapter 49: You already off the limit man F.Y!!!!!

Caution: I'm not in a good mood


Malam ni merupakan malam yang sangat merundung kekecewaan, kebengangan dan kebencian yang meluap-luap. Rasa nak mencarut ada jugak tapi aku da berazam tahun ni taknak mencarut dah. Tapi macam dah batal ja azam aku tu.. Mampoih p. But you already off the limit man.....

Monday, January 10, 2011

Chapter 48: When I'm started to bored...

Ok memang malam ni malam yang bosan bagi aku.. so bila aku bosan, aku mula search macam-macam dan observe some fact. Tapi sebelum aku bercerita pasal tu aku nak cerita sikit pasal AJL. tudia nak jugak nyelit pasal AJL tapi haram tak minat pon. Haha.. Bagi aku ntah aku sebagai seorang yang kurang meminati AJL ni agak susah la jugak nak wat penilaian sapa yang patot menang. Tapi yang da menang tu tahniah la aku ucapkan. Haha. Padahal aku tak tengok habis pon AJL...  Tertido la....