.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Saturday, December 25, 2010

Chapter 46: Single or married?

Ok aku memang suka cerita bab kawen2 ni. Haha bengong. Takda la korang tak pelik ke kenapa pompuan selalu tak sabar nak kawen? Aku pon pelik gak sebab aku pompuan. Haha. Ok ni kehidupan single dan berkahwin mengikut persepsi aku la.





Aku rasa diri macam da meningkat tua yelah, kawan aku ada yang da beranak pinak. Releks sudah nak wat camna jodoh aku belom sampai. Kepada pak strow, cepat bertindak please aku takmao title 'ANDARTU'.  Kalau single meaning bukan aku takda yang berpunya ok... single meaning tak kawen lagi. Title aku sekarang In a relationship. Ok sambung cerita mengikut persepsi aku ni bila single satu ja la.... tak banyak tanggungan. Tanggungjawab pun tak banyak. tanggung diri sendiri je.... (tudia kl balik) Tapi ntah makin hari aku rasa kehidupan aku sangat bosan. Bangon pagi, p reja, balik reja, on9 tidoq. Tiap hari tu ja la aktiviti aku. Macam bosan lak kehidupan bujang aku. Haha. Then berbalik pada persepsi aku kalo bujang, aku tak banyak reja nak wat. Kalo kawen: masak lagi untuk suami, basuh baju, kemas rumah kalau ada anak nak kena layan anak lak. Tambah penat bila aku ni seorang yang bekerja. Kira semua kerja setel, baru boleh rehat. Time nak tidoq la kena layan suami pulak. Tapi takpa tu kewajipan isteri. Haha.. Gatai nampak. Tapi ntah ada orang kata kalau tak bersedia nak pikul tanggungjawab, better bujang dulu. Ikotkan time ni aku tak ready lagi. Almaklumlah aku kanak-kanak lagi.. Dem u fit. Hahaha... Tapi ntah rasa macam nak berumahtangga pun ada gak sebab aku da bosan hidup camni. Tapi nak wat camna, si dia tak ready lagi.... hurm... Tunggu ajolah.... Kepada pak strow, jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama aku diambil orang. Haahahahahahah... 25 ok, 25. takmao lebih dari tu, muktamad!

2 penambah suasana: