.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Thursday, November 4, 2010

Chapter 39: 25 things you should know about me (part 1)

1. Aku suka pakai eyeliner. Tanpa eyeliner memang macam x lengkap hidup aku. (kalau keluar la)

2. Aku seorang yang cepat merajuk dan terasa bila ada orang ejek pasal badan aku. (sangat sensitif ok). Air mata aku pun murah.. (hardcore konon.. haha)

3.Bila keluar p mana-mana aku suka tengok gelagat orang sebab aku jarang nak bercakap. Aku lebih kepada mendengar. Then kalau p kedai makan, aku akan kaku bila jumpa TV. Aku serupa xda ja bila lepak ada TV. Aku akan fokus tengok tv. Haha.

4.Aku sangat tak suka orang yang annoying, tapi dia xsedar dia tu annoying. MACAM TAHI.

5. Aku seorang yang sangat tak suke orang tengking atau naek suara dengan aku. BENCI gila sebab nanti air mata aku nak keluar.

6. Aku seorang yang hot tempered gak bila kena tang benda aku tak suka atau aku kena terang benda yang sama berulang-ulang kali. Tapi aku xla tahap nak mengamuk. Aku akan senyap seribu bahasa. Tak pun nangis. Haha

7. Aku sangat suka menyanyi even aku rasa or memang suara aku macam kartun. Haha

8. Tabiat aku bila shopping. Aku xmemilih banyak. Nampak yang berkenan terus amik. Malas nak berjalan. (Bertuah sapa yang ikut aku shopping)

9. Jujurnya aku seorang yang sangat kuat jeles.. (Dy aku je yang tahu..camna aku jeles) haha

10. Aku jarang nak puji pompuan tu cantik or laki tu ensem. Tapi kalau betul2 cantik and ensem, maka automatik aku akan puji. (Dy aku memang ensem pun... aum)


11. Aku seorang yang rabun malam. Cian aku bila bawak moto di waktu malam. Bagai meraba di dalam gelap.

12. Kata pi la apa pun lagu omputih ja aku buleh masuk. Lagu melayu jarang. Tapi kalau betul lagu melayu tu wat aku enjoy, maka memang aku layan.

13. Aku lagi banyak kawan lelaki dari pompuan. Yang beberapa kerat pompuan tu memang baik ngan aku la. Tak banyak drama sangat kalau kawan ngan laki. (My dy is always my best friend).

14. Bila masuk bab cinta-cinta ni, aku seorang yang setia bila orang tu da termaktub dalam hati aku. Hensem mana laki yang ngorat aku tu, aku tengok sebelah mata je.Tapi bila aku dicurangi, sorry no 2nd chance for u.

15. Dulu aku karnivor. Memang anti gila ngan sayur. Tapi skang ni atas desakan and suruhan Dy, aku makan sayur. (Patuh la katakan.. dia pun sama xmakan sayur)

16. Aku sangat suka fesyen rambut. Ada duit lebih memang aku akan p salon la wat rambut. Fesyen kerinting je aku xpenah wat lagi. Tunggu la.

17. Telinga aku sangat sensitif pada waktu malam. Sampai tahap kes bunyi air menitik je pun aku xleh tidur. Aku perlukan keadaan yang sunyi, tenang baru aku boleh tidur.

18. Ikan??? Em memang aku tak makan ikan. Ikan goreng memang aku takkan sentuh. Aku akan p dapur p masak telur goreng or telur dadar. Tapi ikan keli, memang peberet aku.

19. Aku kalau orang baik ngan aku, aku baik ngan orang tu. Tapi kalo setan ngan aku, so aku setan balik.. (aku selalu kena marah ngan dy kes perangai macam ni)

20. Rasanya aku ni bukan melayu tulen kot.. Haha. Aku ni campuran Melayu, Siam and Minang. Tok nenek moyang aku kot.

21. Goal : Aku nak own rumah sebijik, kereta sebijik, get married ngan strowbelang aku dan berjaya dalam kerjaya yang aku minat. Amiin....

22. Aku suka menatang-menatang yang cute-cute, comel2.. Jumpa memang aku kumpul. Pemadam kartun2 aku kumpul banyak then ilang mana xtaw.

23. Aku bukan seorang yang giler gadget.

24. Aku paling tak suka orang yang depan aku baik macam malaikat tapi belakang aku macam setan. Kata aku macam-macam. Tak payah jadi talam dua muka ok? Nak kata, kata depan batang hidung aku ni. I'm fucking hate it.

25. Felamak last but not least, aku rasa macam aku ni a fat girl inside a slim girl body. Walaupun aku kecil, selera makan aku memang nonsense.. Tapi tak gemok-gemok pon.. Heran.

Penat pikir 25 benda ni... Thanks eqa coz tag aku.. Sori lambat coz aku jarang da update.. Hehe

Okeh! nak tag sape yer? Alright! Cabutan bertuah jatuh kepada ............. Jawab jangan tak jawab. Penat aku tag.

- liza                                     - Apet
- Nad                                   - Aryam
- Boroy
- Gowdunk
- Kak Farie





4 penambah suasana: