.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Saturday, November 20, 2010

Chapter 43: 25 more things you should know about me (part 4)

Lama tak sambung menatang ni.. So kena pikir lagi 25 benda la... Cukup 100 daaaaaaa.

76. Bila bosan mula la edit gambaq.

77. Aku lagi rapat ngan adik aku. Kakak aku, aku rapat gak, 3 beradik ja kot...

78. Aku mudah gelabah bila aku main ngan baby then baby tu tiba-tiba nangeh.. Haha.

79. Sangat tak suka bila ada orang marah/ tak puas hati/ bengang ngan aku tapi bila aku tanya tak mau jawab.

Thursday, November 11, 2010

Chapter 42.5: 100 things about photography

 Aku amik list ni dari blog artzofcamera. Boleh la jadi guideline untuk meng'improve'kan lagi diri ini dalam bidang fotografi

1. Never do photography to become a rock-star. 
2. Enjoy what you are shooting. 
3. Prepare well for your shooting, realizing that your battery isn’t charge when you’re setting up for that  sunrise shoot is too late! 
4. Always take one warm garment more than you actually need with you 
5. Pay attention to your thoughts and emotions while you are shooting 
6. Set goals you can achieve 
7. Write tips about photography, because writing is also learning 
8. Never go shooting without a tripod 
9. Be pleased with the little prosperities 
10. Build relationships with potential photo buddies 

Chapter 42: TT Utara Aloq Setaq

Sapa-sapa yang minat fotografi or yang sudah berkecimpung di bidang fotografi ni tak kira la lama ka baru ka senior ka junior ka master of puppet ka apa ka mai ja janji anda semua berada di kedah la yek. Huhu. Boleh la ramai-ramai share ilmu fotografi apa semua. Mai ramai-ramai di event TT utara Aloq Setaq ni na. Event ni dianjurkan oleh Fotolensa dan Strowbelang. Aku kan under Strowbelang so aku kena la promote-promote sikit. Huhu. Nak tahu ngan lebih lanjut pasal event ni, sila klik SINI.  Jumpa anda di sana. Yezza!!!



Wednesday, November 10, 2010

Chapter 41: 25 more things you should know about me (part 3)

Lagi dan lagi.. (-_-')

51.  Seorang yang pendiam kalau tak berapa kenal. Lama-lama bising gak.

52.  Gila game action. Kalau susah sangat bebai sorang-sorang. Hehe

53.  Tak suka tengok sepah yang melampau. Paling anti, orang lain wat sepah, aku yang kena kemas.

54.  Tak suka tulis karangan panjang-panjang. Motif amik penulisan????? Tak tahu. Haha

55.  Pendengar yang bagus.. Yaka? Haha

56.  Kalau shopping mata meliar carik t-shirt RM10 atau RM15.

57.  Tak suka orang yang cakap tak berhenti-henti. ANNOYING!

58.  Tak suka sangat junk food. Jaga perut

59.  Jangan kacau aku di tengah malam kalau aku dah lena tidur... Memang aku campak jauh2 hp.

60.  Sangat suka dengan dress up Avril Lavigne.

Monday, November 8, 2010

Chapter 40: 25 more things you should know about me (part 2)

Ini part 2 dari post sebelumnya. Nak bagi cukup 100 info about me.

26.   Aku pernah bercita-cita nak jadi saintis.. Lawak kan?

27.   Selalu membayangkan diri jadi Haley (vokalis Paramore). Ngehe...

28.   Orang kata aku manja.. Tak tahu la.

29.  Aku suka berdikari, tak suka sangat menyusahkan orang. Tapi kalo keadaan mendesak aku, terpaksa la...

30.   Aku suka fotografi sejak dari time kecik-kecik dulu tengok arwah Pak Long aku tunjuk kamera dia kat aku. Then bertambah minat bila belajar fotografi sem 3 dulu. Lagi tambah minat bila ada kamera sendiri. Even tak berapa nak canggih sangat. Hargai pemberian ayah aku. Bertuah bila dapat bf fotografer. (Blushing2)

Thursday, November 4, 2010

Chapter 39: 25 things you should know about me (part 1)

1. Aku suka pakai eyeliner. Tanpa eyeliner memang macam x lengkap hidup aku. (kalau keluar la)

2. Aku seorang yang cepat merajuk dan terasa bila ada orang ejek pasal badan aku. (sangat sensitif ok). Air mata aku pun murah.. (hardcore konon.. haha)

3.Bila keluar p mana-mana aku suka tengok gelagat orang sebab aku jarang nak bercakap. Aku lebih kepada mendengar. Then kalau p kedai makan, aku akan kaku bila jumpa TV. Aku serupa xda ja bila lepak ada TV. Aku akan fokus tengok tv. Haha.

4.Aku sangat tak suka orang yang annoying, tapi dia xsedar dia tu annoying. MACAM TAHI.

5. Aku seorang yang sangat tak suke orang tengking atau naek suara dengan aku. BENCI gila sebab nanti air mata aku nak keluar.

6. Aku seorang yang hot tempered gak bila kena tang benda aku tak suka atau aku kena terang benda yang sama berulang-ulang kali. Tapi aku xla tahap nak mengamuk. Aku akan senyap seribu bahasa. Tak pun nangis. Haha

7. Aku sangat suka menyanyi even aku rasa or memang suara aku macam kartun. Haha

8. Tabiat aku bila shopping. Aku xmemilih banyak. Nampak yang berkenan terus amik. Malas nak berjalan. (Bertuah sapa yang ikut aku shopping)

9. Jujurnya aku seorang yang sangat kuat jeles.. (Dy aku je yang tahu..camna aku jeles) haha

10. Aku jarang nak puji pompuan tu cantik or laki tu ensem. Tapi kalau betul2 cantik and ensem, maka automatik aku akan puji. (Dy aku memang ensem pun... aum)