.:Mari Bergoogle+:.

.: Pengikut Setia :.

ALERT!!!

Welcome to my blog. If you like my content do please be my follower ok? My content mostly about beauty and make up tips and also about my personal life experiences. The contents are mostly in Malay language. Thank you again for drop by. (^-^)

Jumlah pendatang

Thursday, July 29, 2010

Chapter 9: Argh burok2!!!!

     Malam ni aku ke futsal... Di tempat biasa la... Aku bawak baby aku skali. Kecewanya hati gamba aku snap suma burok! Kalau la aku ada lense yang macam photographer world cup ok gak.. Nak masuk celah jaring pon takut aku kalo kena bola.. Damn.. Xpa cuba lagi la fit... Hm.. Korang layan jela gamba2 ni..


Tuesday, July 27, 2010

Chapter 8: Duit oh duit

   Sebenarnya ari ni aku agak bosan. Bukan agak la.. Memang bosan tahap cipan. Kerja pun x buat sangat. Hm... Mengulat je arini.. Haha.. Xpa la bukan hari-hari.. Skang ni tengah hujan. Hujan, hujan oh hujan...
Rasa nak tido pun ada gak. Apa dia aku merapu ni. Akibat terlampau bosan, aku pun mengorek tabung untuk mengira berapa jumlah syiling aku selama ni. Kira punya kira punya kira... Ceh x banyak sangat pun. Baru RM50. Rasa cam lama dah menyimpan. Nama pun duit syiling kan... Haha... And akibat terlampau bosan juga menyebabkan aku mengambil shot demi shot di mana tabung dan para syiling2 ku menjadi model.. Haha.. Layan je la..


Sunday, July 25, 2010

Chapter 7: Plan tak jadi

     Punya teruja aku nak pergi Perlis arini. Pergi ikot anta adik aku balik maktab dia. At the same time nak gak snap 2,3 gamba pun jadi la. Hujan la pulak arini... Cancel plan aku... Last-last dok snap gambar apa je yg aku rasa nak snap.. Layan je la gambar aku ni. Haha..

p/s: Hujan oh hujan...

Saturday, July 24, 2010

Chapter 6: Nature life

     Bila aku nak p shooting ni.. Tak da masa la... Hm. Ni aku update balik gambar-gambar lama aku. Kasi touch up kit. Colour balance sahaja ok. Nanti aku penuhkan blog aku ni ngan gambar baru ok. Layan je dulu gambar lama ni. Hasil tangkapan aku jugak. Menggunakan baby lama.. Haha.


Friday, July 23, 2010

Chapter 5: My baby

     Dua-dua baby ni aku sayang. Tapi baby lama aku simpan la. Ayah aku guna.. Hehe.. Takda baby ni aiyoo menangis aku 2, 3 malam xberhenti-henti. Walaupun tak la se latest mana tapi janji aku boleh guna kan? Terbaikla cik puan.. Beralih arah dari canon ke nikon. Cik abang aku lak sony alpha. Elok la tu. Haha.


p/s: ini bukan iklan nak jual kamera ok... 

Thursday, July 22, 2010

Chapter 4: Specialization in me...

     Akhirnya aku tau dah apa yang aku nak fokuskan dalam minat aku. Banyak pengkhususan dalam fotografi ni kalau nak listkan banyak kot. Portrait, wedding, nature, profile dan lain-lain. Tapi bagi aku, antara banyak-banyak ni aku rasa landscape photography lebih menarik minat aku. Ntahla aku lebih suka ke arah itu. Tenang je tengok landscape yang menghijau. Tak yah nak carik model. Aku ni malas sikit bab2 nak handle orang ni. So memang sesuai la aku minat landscape photography. Nature photography pon aku minat gak. Adik beradik gak tu kan. Haha..



Wednesday, July 21, 2010

Chapter 3: Rewind

     Aduh da lama gila tinggal alam belajar ni. Sekali time aku kena ujian terpaksa check nota balik. Rewind balik apa yang dah lupa. Nota aku pun banyak lukisan dan contengan daripada nota subjek. Haha. Tak sabar pulak nak p ujian fotografi. Murahkan la rezeki aku ya Allah supaya aku dapat job tu. Amin. Well, banyak kena belajar balik. Aku nak wat yang terbaik masa ujian nanti.
     Nak snap gambar pun xda masa la nak p tempat yang eye catching. Hm... Ada geng kan syok gak. Teringat plak trip fotografi time sem 3 dulu. Memang best la. Kalau boleh satu hari tu nak snap, snap, snap je. Fuh bila bleh macam tu. Tunggu aku balik kampung la. Banyak tempat menarik.

p/s: tak puas hati sikit gambar ni. Tangan jadi cam tak bedung plak.

Tuesday, July 20, 2010

Chapter 2: Turning point

     Malas plak nak berbahasa Inggeris ni kan... Kali ni aku nak melayu sikit blog aku ni.  Haha. Hari ni apa jadi erk. Let see... Ari ni cam biasa ja kot. Nothing unusual happen. Kali ni aku nak share sikit benda baik punya. Haha.
    Ok, bawah ni bukan la aku snap baru tadi. Ni gambar lama. Time aku study photography dulu. Zaman tok kaduk pakai kodak kot. Masa tu aku guna Canon EOS300. Memang rare la nak tangkap gambar. Memang hardcore gila la berbekalkan filem SLR. Tangkap-tangkap bila cuci hampeh tak puas hati ngan gambar. Membazir kodak. Haha. So nasib zaman sekarang makin maju and technology is moving forward.  Tapi aku memang tabik la siapa yang still guna filem SLR. Memang mencabar. Thumbs up!




p/s: hargailah alam sekitar...

Monday, July 19, 2010

Chapter 1: Berterabuq habis

     The moment I'm wake up from my bed, I'm take my camera and snap whatever I want. Here's my 1st catch.. Hehe..



p/s: my rubix cube was already broken into pieces.. Thanks to Aron.. haha